Eef van Breen

Eef van Breen

Chapman for President

Eef van Breen

Chapman for President

  • Vrijdag 26 mei 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 26 mei 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kleurrijk, meeslepend, fantasierijk
Een speelfilm-zonder-beeld, kan dat? Wel bij Eef van Breen, het multitalent dat ook de muziek componeerde én uitvoerde voor o.a. ‘Fellini’ en ‘Borgen’ van het Noord Nederlands Toneel. In deze filmische muziekvoorstelling neemt de hoofdpersoon u mee op een zoektocht naar een politiek vluchteling, Chapman genaamd. Het is een trip die zich zowel in de realiteit als in de gedachtewereld van het hoofdpersonage afspeelt. Ervaar deze ‘speelfilm-zonder-beeld’ met de ogen open of dicht, begeleid door de kleurrijke en meeslepende muziek van de Eef van Breen Group en met teksten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch (Noord Nederlands Toneel).

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

“Chapman is een baanbrekend, betoverend en teder concert. Chapman wordt je vriend die je leert liefhebben in het geluid van regen, de violen van liefde, de teksten van gebouwen, en ineens hoor je je eigen pols en je bent onderdeel van het orkest. Je sluit je ogen en de muziek creëert beelden in je eigen fantasie. Nooit eerder zag ik zulke hoge kunst waarin ik deel werd van de schoonheid en daarin samensmolt.”

Theaterregisseur Ola Mafaalani over Chapman

”Met Chapman for President is een nieuwe genre ontstaan in de kunstwereld- een genre die je fantasie prikkelt en een weg creëert voor je eigen verbeeldingsvermogen. Een prachtige muziek van Eef en bijzondere uitvoering van de musici- een onvergetelijke ervaring!” – Ekaterina Levental – harpiste, zangeres, performer

“Chapman is een wonderschone ode aan de verbeelding. Een orkestraal hoorspel, een theatervoorstelling waarbij je je ogen dicht mag houden. Een film die zich in je hoofd afspeelt, terwijl de magische klanken en teksten via je oren zich bij deze beelden voegen. De stemmen van Anne en Ko zijn een symbiotisch geheel, ze zijn je gesproken gids tussen de muziek en de geluiden door. Maar ook met je ogen open is het een en al schoonheid wat je voorgeschoteld krijgt. Een prachtig toneelbeeld, waarbij een dans van gloeilampen je blijft verrassen.” – René de Haan

Een universeel en tijdloos verhaal van nu. Aangrijpend en esthetisch. Geniaal verbeeld door de top-musici van de Eef van Breen Group, de dichter des vaderlands Anne Vegter en steracteur/regisseur/schrijver Ko van den Bosch. Deze film zonder beeld – Het magnum opus van Eef van Breen – is een ware auditieve trip die je niet mag missen. Vergeet je oren niet en laat je smartphone thuis. De filmrevolutie is begonnen. Er is geen weg meer terug. – Caecilia Thunnissen (directeur Oorkaan)

Bezoekers over Chapman