Donnie + support: Cry

Donnie + support: Cry

'Donnie Gaat Kwijt Tour'

Donnie + support: Cry

'Donnie Gaat Kwijt Tour'

  • Vrijdag 19 april 2019
  • SPOT/ De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant Tromp open
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 19 april 2019
  • SPOT/ De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Young Kermit, Maradonnie, de mannelijke Marilyn Monroe, CELiNE DiONNiE. Ja, Donnie dus. Inmiddels zo ongeveer uitgegroeid tot de coolste rapper van Amsterdam. Op 19 april komt hij een bezoekje brengen aan De Oosterpoort. Hoe die avond eruit komt te zien? Één en al kekke fissa.

”Donnie is de fenomeen. Hij is zo’n fenomeen dat ie eigenlijk een Grammy zou moeten krijgen. Niet voor zijn muziek, maar voor de persoon die hij is.” Lees hier de volledig concertrecensie van Donnie op Pinkpop door 3voor12.

Snelleplangehype

Afgelopen zomer was daar opeens de snelle planga. Het begin van de hype ontstond tijdens een optreden van voormalig YouTube-ster Eenhoornjoost. Tijdens dit optreden maakte hij een filmpje voor zijn Instagramvolgers met – jawel –  een reflecterende zonnebril aka planga. Donnie, ook aanwezig bij het optreden, vond dit wel een hele snelle. Later maakte hij nog enkele video’s, waarin hij vertelt hoe ‘snel’ je kan gaan met zo’n planga. De filmpjes kregen vele honderden reacties. Achteraf zegt Donnie: ”Ik wist: oké, ik heb beet.”

Donnie?

Over zijn echte naam doet hij schimmig. Op Wikipedia stond hij bekend als Björn S.E. Ellerström, maar die naam is inmiddels verwijderd. Donnie is zelf liever bekend onder de namen Donald Scloszkie, De Fenomeen of Maradonnie. ”Ik hou mijn echte naam in het midden.” (De Volkskrant). De rapper associeert zichzelf liever met saus, tomatensaus wel te verstaan. ”Een heel andere saus dan die van Vjèze, Faberyayo en Willie Wartaal, dus ook al is de pasta hetzelfde, de smaak is anders.” (Het Parool). Wat hij hier precies mee bedoelt zal niemand ooit weten.

Inspiratie

De teksten van zijn liedjes noemt hij zelf spontaan, uit zijn leven gegrepen. ”Het is rauw, wordt snel gemaakt. Nadenken f*ckt met je creativiteit. En daarom maak ik m’n nummers in zo weinig tijd. Dat tempo houdt het echt, oprecht.” (Het Parool).

Na mixtape Leipie Van Het Plein verscheen eind vorig jaar debuutalbum Mannelogie, geproduceerd door niemand minder dan Jeugd Van Tegenwoordig-beatdokter Bas Bron. En dan had ‘ie ook nog een hit met darter Raymond van Barneveld (180 Linkerbaan)… Het kan niet op! Rechtstreeks vanaf het Leidseplein naar De Oosterpoort Groningen (inclusief Gucci-tasje natuurlijk) onder de noemer ”Donnie Gaat Kwijt Tour”. Dit gaat een stijlvol feestje worden.

”De rapper balanceert dunnetjes tussen geniaal gevonden en compleet afgezaagd.” Lees hier de volledige albumrecensie door festivalinfo.nl.

Support: Cry

Van een stage (letterlijk) afbreken in een badjas op WOO HAH! tot het voorprogramma verzorgen van uitverkochte tours van Jacin Trill, Bokoesam en Bhad Bhabie – Cry doet het allemaal. De 21-jarige Rotterdammer weet met zijn charisma en energie elk publiek met zich mee te krijgen. Tunes als Goodmorning en PC Hooftstraat op zijn Young Cry 2 project leverden hem tonnen streams op, een EP met Jacin Trill en 808milli (808’s & Friends’) en een keiharde samenwerking met Jiri11 (HSKT). Zijn muziek heeft een vrolijke toon en zijn sterke karakter komt hierin goed naar voren; komisch, enthousiast en alles behalve bescheiden. 3voor12 noemde zijn optreden op WOO HAH! een van de meest magische momenten van het festival. Zo Cry liet zien een superster in the making te zijn.

Vrije sta- en (een beperkt aantal) zit plaatsen
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.