Diggy Dex

Diggy Dex

Diggy Dex

  • Zaterdag 2 maart 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp open
  • 19:00: Zaaldeuren open
  • 20:00: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 2 maart 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee brachten Diggy Dex en zijn band naar honderden podia en duizenden mensen. Met zijn zesde album Karavaan komt de rapper/songwriter terug naar De Oosterpoort!

Pop van eigen bodemElk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodemElk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Als een karavaan

Koen Jansen, zoals de rapper/songwriter Diggy Dex eigenlijk heet, is de afgelopen jaren continu onderweg geweest. Door het succes van zijn album Golven reisde hij met zijn band van optreden naar optreden, als een karavaan. Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee, met een uitverkocht Koninklijk Theater Carré als hoogtepunt brachten hem en zijn band naar honderden podia en duizenden mensen.

Platina hits

Diggy Dex scoorde platina hits met JW Roy (Treur Niet – Ode Aan Het Leven) en Ali B (Ik Huil Alleen Bij Jou). De rapper/songwriter ontving jubelende recensies en uitnodigingen om liedjes te schrijven voor Kinderen voor Kinderen en uiteenlopende artiesten zoals Guus Meeuwis, André Hazes en de 3JS.

‘Chansonrapper’ uit Amersfoort

Twaalf jaar na zijn debuut Verhalen Vanuit De Sofa voelt het voor de rapper/songwriter alsof hij net begint. In de afgelopen jaren heeft hij zijn eigen stijl gevonden én verbreed. De ‘chansonrapper’ uit Amersfoort vertelt verhalen op muziek die bij elke plaat aan zeggingskracht en diepte winnen.

Diggy Dex

Diggy Dex scoorde met Slaap Lekker (FantastigToch), in samenwerking met de Vlaamse zangeres Eva de Roovere, een hit in Nederland en België. Ook verzorgde hij de muziek voor de film Kankerlijers en schreef hij de titelsong voor de tv-serie A’dam-E.V.A.

Een reis zonder bestemming

De basis is en blijft hiphop, maar is zelden de eindbestemming. Zo ook op Karavaan, zijn zesde album waarop Franse popmuziek een belangrijke invloed is. Karavaan is een verzameling reisliedjes. Verhalen op muziek die je meenemen op een reis zonder bestemming. Karavaan gaat over open staan voor de wereld en genieten van de simpele dingen in het leven: elkaars gezelschap, muziek, zon, gezelligheid en het moment.

Diggy Dex lanceerde zijn nieuwe album deze zomer met de single De Zon Op, die al snel Topsong werd bij Radio 2. Met Karavaan onder de arm en zijn band om zich heen, staat Diggy Dex klaar om weer op pad te gaan.

Website Diggy Dex

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen

“Muziek is een heel nuttige spreekbuis voor jongeren. Met name rapmuziek, omdat die zo direct is, en bijzonder toegankelijk. Je hebt niet veel nodig, een computer en een microfoon, en je bent er.” (Joris Belgers, 2017)

Interview Trouw

“Daarnaast praat hij alles moeiteloos aan elkaar, blijkt uit alles dat de show goed gerepeteerd is en pakt hij zijn momentje door in het midden van de zaal akoestisch ‘Jaar of 4’ te spelen.”

Lees het volledige concertverslag op Podiuminfo.

Concertverslag Podiuminfo (Jurre Anema)

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl