Deftones

Deftones

Support: Three Trapped Tigers

Deftones

Support: Three Trapped Tigers

  • Maandag 2 september 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 2 september 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Deftones is een alternatieve metalband uit Sacramento, Californië en de band wordt gezien als een van de grondleggers van het nu-metal genre. Ondanks het tragische verlies van bassist Chi Cheng, die kort geleden overleed, pakken de overige bandleden de draad toch weer op en gaan weer touren.

Deftones bracht tot nu toe zeven studioalbums uit, waarvan ‘Adrenaline’ en ‘White Pony’ voor het grootste succes zorgden: beide albums werden bekroond met platina. Door de jaren heen is Deftones steeds verder afgestapt van het nu-metal stempel en door hun veelzijdige sound staat de band bekend als een van de meest vernieuwende rockbands van de afgelopen twintig jaar. Eind 2012 kwam het meest recente album “Koi No Yokan” uit. Naast de nummers van dit album wordt het publiek bij dit concert ongetwijfeld ook getrakteerd op de oudere hits!

Support: Three Trapped Tigers

De drie heren van Three Trapped Tigers spelen, zoals hun naam doet vermoeden, als drie in een kooi gevangen beesten. Rauwe energie en power. De persoonlijke uitdaging voor dit trio is om elementen uit IDM te ‘vermenselijken’ en ze te vertalen naar het geluid van een live band. Melodie, progressieve elektro en stevig gitaarwerk worden op een unieke manier samengesmolten tot een geheel. Tot nu toe bracht de band uit Londen drie EP’s en een album (‘Route One Or Die’, 2011) uit.