De vader

De vader

Hans Croiset en Johanna ter Steege

De vader

Hans Croiset en Johanna ter Steege

  • Vrijdag 17 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 17 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Internationaal bejubelde voorstelling
In het pijnlijk-geestige en internationaal bejubelde ‘De Vader’ zien we de verwarring van iemand met Alzheimer. Langzaam maar zeker glijdt André weg in een mistige wolk, waarin de wereld die hij eens zo goed kende verdwijnt. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Ook zijn omgeving wordt geraakt. Dochter Anne probeert haar vader bij te staan, maar hoe help je iemand die steeds verder wegraakt? Het zorgt voor herkenbare situaties die schuren, maar ook komisch kunnen zijn.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

“Kwetsbaar, ontwapenend, grof, ontgoocheld; Hans Croiset (81) levert een tour de force met zijn intense rol als dementerende vader. In deze tragikomische voorstelling worden het verdriet en de verwarring van dementie op een bijzondere wijze invoelbaar gemaakt.”

★★★★ Parool

”Hij heeft met Hans Croiset als hoofdrolspeler goud in handen.”

★★★★ Theaterkrant

“Monumentale rol van Hans Croiset in De Vader”

★★★★ Scenes

“Croiset is geweldig als mopperkont, de charmeur, de geestige, scherpzinnige, de verwarde, verdrietige, de alzheimerpatiënt.”

★★★★ Volkskrant

”Op eenvoudige, maar zeer efficiënte wijze sleept De Vader kijkers het hoofd binnen van een alzheimerpatiënt.”

★★★★ NRC

”Terwijl de werkelijkheid in scherven valt, voelen we de verschrikkelijke onzekerheid en de toenemende angst van André.”

★★★★★ Leeuwarden Courant