De Theatertroep

De Theatertroep

KAAL

De Theatertroep

KAAL

  • Vrijdag 27 november 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 17:00: Start voorstelling
  • 18:00: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Onder het motto ‘lat omhoog, drempel omlaag’ loodst de Theatertroep al zes jaar het vaudevilletheater de 21e eeuw in. Tijd dus voor een best of. Tijd voor een marathon.

De Theatertroep speelt drie stukken stuk voor stuk voor stuk stuk. De Theatertroep speelt wederom, weer of geen weer. Omdat het kan, mag en moet. Met zonder veel risico. Om alles in te halen, op te halen. Zonder het onzichtbare gevaar te ontkennen, miskennen, verkennen. Kom kijken, omdat het moet en weer mag, ondanks alles, dankzij alles. Buiten is het guur, binnen staat de ventilatie op de hoogste stand. De Theatertroep presenteert drie verschillende korte voorstellingen die op hun eigenwijze reageren op wat zich buiten afspeelt.

KAAL
Twee stukken voor de prijs van één. Moord op kale man, geschreven door Don Duyns. Een klucht-tragedie over een seriemoordenaar die met de jaarwisseling toeslaat. Wie heeft het gedaan, waarom, waar en met wie? Moord op kale man wordt samen gespeeld met een bewerking van het stuk De Kale zangeres van Ionesco. Een absurdistisch tafereel over sociale omgangsvormen en de leegheid van etiketten en taal.

Spelers en enscenering: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Emma Remmelts (stage), Justin van der Veen, Jochum Veenstra, Roos Visser en Willem Voogd | Stage techniek en educatie: Cas van Eldonk | Publiciteit: Nicole Kienhuis

“Dat het allemaal raskomedianten zijn met een sterk gevoel voor improvisatie, maakt zo’n middagje en avondje Theatertroep een haast unieke ervaring.”   ★★★★ de Volkskrant