De Theatertroep

De Theatertroep

Zonder Toestemming

De Theatertroep

Zonder Toestemming

  • Woensdag 28 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 28 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het jonge, bruisende, tienkoppige collectief Theatertroep brengt u een avond schaamteloos ongekuist Vaudevilletheater

De eerste vaudeville-theaters in Amerika en Canada verzorgden voorstellingen met iedere avond wisselende artiesten. De artiesten die ingehuurd werden, hadden een bepaalde act waar ze bekend om stonden en waarmee ze het land doortrokken van theater naar theater. Zolang er bier werd besteld, werd er doorgespeeld.

Zonder Toestemming is een ode aan de rondtrekkende artiesten. Negen toneelspelers brengen zonder censuur en zonder beperkingen hun acts ten tonelen. Toegestaan is wat bevalt. Alle geschrapte acts worden ontschrapt.

Wij brengen u:

Het beste
Het slechtste
Het stilste
Het smerigste
Het groteskste
Het kekste
Het te gekste
Het op zijn plekste
Het geraffineerdste en
Het gebagatelliseerdste

Eerste rij op eigen risco!

In stijl met het vaudeville van 1870 en 1930 wordt de avond afgesloten met een kort toneelstuk. Wij sluiten af met een bewerkte versie van Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt van Magne van den Berg.

“De Theatertroep herinnert eraan dat vermaak niks is om op neer te kijken.”

★★★ Recensie Theaterkrant

“Het is vaak lachen geblazen met de spelers van de ‘Troep’. De uitgestreken koppen, de klassiekers die ze ten tonele brengen, de afwisseling met eigen vondsten.”

★★★ Recensie Volkskrant

“Geheel in stijl met de klassieke vaudeville krijgen we bier bij binnenkomst, vergezeld van de woorden “het is pas afgelopen als de tap leeg is!” En dat dat niet zo snel gaat, is totaal geen straf bij het goed op elkaar ingespeelde, droogkomische gezelschap.”

★★★★ Recensie Scenes.nu

Spel Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser en Jasmijn Vriethoff | Begeleiding spel en dramaturgie Matthias de Koning