De Staat

De Staat

+ support: Another Sky

De Staat

+ support: Another Sky

  • Zaterdag 23 november 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 18.00 uur: Inloop voor Americana (Streetfood) in Streetfood Pop-Up
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 23 november 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Vuige rockmuziek met een basis van dansbare elektronica. Combineer dit met een studio in een voormalig anti-kraakpand en oer-Hollandse recalcitrantie en je krijgt De Staat. De mannen laten tijdens hun gelijknamige tour het nieuwe album Bubble Gum horen.

Pop van eigen Bodem

Pop van eigen Bodem

Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop! Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen Bodem.

De Staat

De Nijmeegse band De Staat klinkt al sinds hun debuutalbum Wait For Evolution on-Nederlands goed. Vette riffs, rare synths, vreemde koortjes en duistere refreinen: wie eenmaal het muzikale universum van Torre Florim heeft betreden, wil er nooit meer uit. Zo blijkt ook uit hun nieuwste album: Bubble Gum. Frontman Torre Florim heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een geluidsarchitect, een explorer of sounds, die inspiratie opdoet tot in de verste uithoeken van Spotify. Dat leverde drie jaar geleden het krachtige, energieke album O op, waarop niet de gitaar maar synthesizers de hoofdrol opeisten: De Staat is geëvolueerd in een modernistische rockband van internationaal kaliber.

“De Staat gaf op 14 april een strakke show waar het spelplezier vanaf spatte.” – Lees hier de recensie door 3voor12.

Bubble Gum

Op Bubble Gum, de vijfde studioplaat, wordt de ontwikkeling van De Staat doorgetrokken: nog meer pompende synths, verrassingen en afwisseling. Het album zit vol met ritmische en productionele vondsten. Ook tekstueel blijft De Staat sterk. In de opener van het album, Kitty Kitty, komen zinnen voorbij als “follow the tweeter” en “orange entertainer”. Het wordt gebracht als een revolutionaire leus, iets wat De Staat heel erg goed staat.

Support: Another Sky

Wanneer je naar Another Sky luistert zal Catrin Vincent’s stem je het eerst opvallen: een vreemd, tweeslachtig, ongrijpbaar instrument dat ze op een prachtige manier gebruikt. Another Sky’s muziek is donker en filmachtig. Gelaagde gitaren met heftige baslijnen en nerveuze beats zorgen voor een opwindend, rondspokend geluid.

Another Sky
Americana (Streetfood)

Americana (Streetfood)

Deel gezellig een plank vol Amerikaans streetfood (vlees of vega) met friet, groene salade en sausjes. Probeer de honey sweet pork ribs, chili chicken wings, jalapeños en cheddar dogs. Of ga voor de vegetarische plank met veggie mac & cheese, vegetarische hotdog, black bean pie en jalapeños gevuld met kaas. Bestel direct samen met je kaarten (€ 17,50) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

Vrije sta- en een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.