De Sekszusjes

De Sekszusjes

Ongelikt

De Sekszusjes

Ongelikt

  • Donderdag 2 februari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Sekszusjes, Krista en Marcelle Arriëns, werden in één klap beroemd door hun gelijknamige online programmareeks op YouTube, die totaal maar liefst 2,5 miljoen keer bekeken is. Op goudeerlijke wijze delen ze hun onzekerheden en ervaringen op het gebied van seks.

Hun eerste theaterprogramma Ongelikt laat zien dat seks het leukste is dat er is! Of toch niet (altijd)…? In een zelf geknutseld decor, met schurende liedjes, live-kleianimaties en sketches met een absurd-humoristisch randje. Ze voeren de kwetsbare gesprekken die ze zelf in hun tienerjaren zo hebben gemist. Want hoe kan je vergelijken of leren als iedereen zijn seksleven geheim houdt? Een avond vol herkenbaarheid, (plaatsvervangende) schaamte, bevrijdende relativering en hilarisch ongemak.

Evenement uitgesteld vanwege persoonlijke omstandigheden

De gehele tournee van De Sekszusjes is vanwege persoonlijke omstandigheden verplaatst naar seizoen 2022/2023. De hersenschudding van een van de zusjes is helaas langdurig en daarom hebben ze de tournee van Ongelikt een jaar moeten verschuiven. De voorstelling in Groningen vindt uiteindelijk plaats op 2 februari 2023. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

De afleveringen van de YouTube-serie zijn samen maar liefst 2,5 miljoen keer bekeken en er kwamen reacties van kijkers van 9 tot 73 jaar. Dagblad Trouw bekroonde hen tot ‘de first ladies van de seksuele ontwapening’. Talkshows als Jinek en DWDD noemden het programma ‘dé voorlichting waar altijd al op werd gewacht’. En de Volkskrant bombardeerde ze tot een van de Mediatalenten van 2020.

Leesvoorstelling
De Sekszusjes geven een leesvoorstelling. Met script bij de hand, geen echt decor behalve wat tafels en stoelen, de allereerste stappen vanaf de schrijftafel. Een unieke kans om de voorstelling in de meest prille vorm, met een klein gezelschap in de zaal, al mee te maken voordat ze op tournee gaan.

“Een voorlichtingsprogramma anders dan we tot nu toe hebben gezien, gemaakt door twee zeer getalenteerde zussen. Openhartig, geestig, nuchter, herkenbaar en vooral erg leuk.” 

De Wereld Draait Door

Scenario, spel : Krista Arriëns, Marcelle Arriëns en Willem Wits
Liedteksten en muziek : Krista Arriëns, Marcelle Arriëns,
Marcel van der Velde en Willem Wits
Regie : Titus Tiel Groenestege
Co-regie : Marcel van der Velde
Producent : Senf Producties B.V.