De Salon: Matangi Quartet

De Salon: Matangi Quartet

Met Matangi Quartet, Artvark Saxophone Quartet e.a.

De Salon: Matangi Quartet

Met Matangi Quartet, Artvark Saxophone Quartet e.a.

  • Zondag 24 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Salon is een nieuwe serie van SPOT Groningen. Twee uur lang (plus pauze) vertolken gerenommeerde musici in een ontspannen setting de mooiste klassieke werken en gaat meesterinterviewer Coen Verbraak in gesprek met boeiende gasten. De grote zaal van De Oosterpoort wordt volledig omgetoverd tot een reusachtige, sfeervol ingerichte huiskamer, waar je geniet van een huiskamerconcert en talkshow ineen. Een mix van Podium Witteman en Zomergasten.

Zodra je de zaal binnenkomt, voel je je thuis. Je krijgt een drankje bij de bar en nestelt je in een van de gemakkelijke fauteuils of op de banken. Schoenen uit? Ach, waarom ook niet? Vervolgens luister hoe meesterinterviewer Coen Verbraak de diepte in duikt met zijn vooraanstaande gasten. Maar eerst is er muziek! Voor, tussen en na de gesprekken spelen het Matangi Quartet en Artvark Saxophone Quartet afwisselend en samen de verrukkelijkste werken van Arvo Pärt, Duke Ellington en Philip Glass.

 

Coen Verbraak
Coen Verbraak is programmamaker voor radio en tv en prijswinnend interviewer. Sinds 2011 is hij verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij grote, portretterende interviews maakt. Voor de NTR maakte hij tussen 2009 en 2018 de bekroonde serie Kijken in de ziel. Sinds 2019 maakt hij voor de NTR de serie In de Beste Families. Daarnaast publiceert Verbraak regelmatig boeken. In mei 2021 verscheen zijn boek De Molukkers.

Matangi Quartet
Het Matangi Quartet is al ruim twintig jaar een graag geziene gast op Nederlandse en internationale podia. De vier leden laten zich niet in een hokje plaatsen en wagen zich aan diverse muziekstijlen; van klassiek tot dance en van jazz tot pop. Het meermaals met prestigieuze prijzen bekroonde viertal speelt met klassieke topmusici, maar maakte ook baanbrekende uitstapjes met jazztrompettist Eric Vloeimans, en jazzpianist Michiel Braam en cabaretiers als Herman van Veen en Youp van ’t Hek.

Artvark Saxophone Quartet
Artvark is een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

De Salon is een concept van violist Rosanne Philippens en in samenspraak met haar ontwikkeld door Yoram Ish-Hurwitz, programmeur klassieke muziek bij SPOT Groningen en artistiek directeur van Oranjewoud Festival, en Jantien Kurpershoek, theaterprogrammeur bij SPOT.