De Dijk + support: Swinder

De Dijk + support: Swinder

De Dijk + support: Swinder

  • Vrijdag 27 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 27 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

In 1981 beginnen de broers Huub en Hans van der Lubbe en gitarist Nico Arzbach op de restanten van het ter ziele gegane Stampei een nieuwe band, vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk. De groep verrast de vaderlandse popscene met stevig, op rock en soul geschoeid repertoire en hartstochtelijke teksten. Als Antonie Broek en Pim Kops in 1983 bij de band komen, is de kern van De Dijk compleet en kan het succesverhaal beginnen. Anno 2015 volgt de groep nog steeds haar eigen koers en is het alleen nog wachten op wanneer een Avondje Dijken in de Van Dale wordt opgenomen: feestvieren, dansen en genieten van muziek.

zang: Huub van der Lubbe ∙ gitaar: Nico Arzbach ∙ bas: Hans van der Lubbe ∙ drums: Antonie Broek ∙ toetsen en gitaar: Pim Kops ∙ gitaar: JB Meyers ∙ saxofoon: Roland Brunt ∙ trompet: Peter van Soest

Website De Dijk

Voorprogramma: Swinder
Geboren en getogen onder de rook van Groningen stad en met een Groninger woordenschat beperkt tot ‘moi’ wil singer-songwriter Bas Schröder (1983) jarenlang niets weten van het dialect dat in het dorp gesproken wordt. Zoals je aardappels met jus pas weer kunt waarderen nadat je minimaal vijf jaar geleden de deur van het ouderlijk huis achter je hebt dichtgetrokken, zo duurde het een klein decennium tot het kwartje viel. Pas na het horen van de Groninger chansonnier Ede Staal ontdekte Swinder dat het Gronings heel mooi kan zijn, als je er maar mooie dingen in zegt, of zingt. Deze mooie dingen zal Swinder op 27 en 28 november laten horen als voorprogramma van De Dijk.

“‘Allemansplein’ is zo’n plaat die over de hele linie lekker klinkt en een paar songs herbergt waarvan je mag verwachten dat ze over een paar jaar nog op Radio 2 voorbijkomen.”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door OOR (Jan van der Plas)

“Knap hoe De Dijk met hun 17de studio album in 33 jaar toch weer weet te verrassen”.

Lees het volledige concertverslag

★★★★ Concertverslag door Volkskrant (Gijsbert Kamer)