Dance Company Nanine Linning

Dance Company Nanine Linning

Hieronymus B

Dance Company Nanine Linning

Hieronymus B

  • Woensdag 17 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 17 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Overweldigende mix van dans en beeldende kunst
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Hiëronymus Bosch overleed. De wereldwijde fascinatie voor zijn werk is onverminderd groot. Bosch wist als geen ander het aardse en het religieuze met elkaar te verbinden en liet prachtig de worsteling zien tussen het menselijk verlangen naar aards genot enerzijds en de dreiging van de hel anderzijds. Nanine Linning laat zich voor haar nieuwste productie inspireren door het oeuvre van de beroemde Nederlandse schilder. ‘Hieronymus B’ is een overweldigend totaalconcept van moderne dans, videokunst, uitbundige kostuums, levensgrote sculpturen en muziek. Michiel Jansen schreef nieuwe composities en er klinken emotionele aria’s uit de Renaissance en de Barok. De productie ging begin dit jaar in première. “Een triomf”, vond Die Deutsche Bühne, het belangrijkste theaterblad van Duitsland.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Linda Zandbergen geeft de inleiding en interviewt Nanine Linning (!). Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

English text Hieronymus B

English text Hieronymus B

Overwhelming mix of dance and visual arts

In 2016 it’s 500 years ago that Hiëronymus Bosch passed away. The worldwide fascination for his work is unabatedly big. For her newest production Nanine Linning was inspired by the collected works of the famous Dutch painter. ‘Hieronymus B’ is an overwhelming total concept of modern dance, video arts, exuberant costumes, life-sized sculptures and music. Michiel Jansen wrote new compositions and there are emotional arias from the Renaissance and Baroque. The production premiered at the beginning of this year. “A triumph”, said Die Deutsche Bühne, the most important theatre magazine in Germany.

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Internationale Selectie.  Voorstellingen van internationale theatermakers en choreografen die hun naam ruimschoots bewezen  hebben op toonaangevende podia en festivals over de hele wereld.

Bijzonder aan deze voorstelling is dat het publiek het eerste en tweede deel wandelend tussen de dansers op het podium beleeft, het derde vanuit de zaal.

“Na de dwaaltocht in zinnelijke nabijheid van de allegorische wezens, met in je oren bewerkte klanken van Henry Purcell en John Downland, komt je hoofd tot rust bij een stijlvol gemaakte videofilm, podiumbreed geprojecteerd”

★★★★ de Volkskrant

“Nanine Linning bestowed once more a triumph on Theater Heidelberg.”

Die Deutsche Bühne

“From some distance one might say: The evening is the choreographed video clip of a museum picture. But how that is danced, of which power and grace, expression and sometimes also of humility and devotion, that is very very strong”

Deutschlandradio

“In Hieronymus B., is dans opzettelijk slechts een van de ingrediënten. Het doel was een Gesamtkunstwerk te creëren waarin beeldende kunst, film, muziek en dans samen op gaan of misschien wel botsen. Die opzet is geslaagd, er is veel schitterends te zien en te horen. Maar de meest directe ervaring wordt toch geboden door de dansers wanneer die hun publiek dicht op de huid zitten, omdat die scènes op het moment zelf lijken te ontstaan en direct bij de kijker resoneren.”

★★★ Theaterkrant

concept en choreografie: Nanine Linning · toneelbeeld, maskers en kostuums: Les Deux Garçons · muziek: Michiel Jansen, Dowland, Händel, Purcell en Scarlatti