Cuca Roseta

Cuca Roseta

Cuca Roseta

  • Dinsdag 8 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 8 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Cuca Roseta in English

Cuca Roseta in English

Fado diva in the making
In a country where fado talents present themselves regularly, it isn’t easy to distinguish yourself. This makes Cuca Roseta’s breakthrough even more remarkable: she’s not from a musical family, didn’t grow up in a working-class neighbourhood in Lisbon and didn’t enter a fado house until she was eighteen. But then it was love at first sight. Roseta became a regular singer at the famous Clube de Fado, made her debut album in 2011 with the Argentinian composer and producer Gustavo Santaolalla and later released a successor which was crowned gold in Portugal.

She is blessed with a powerful, flawless voice and she writes most of her songs and lyrics herself, which is unique in the world of fado. In her home country Roseta is a star and according to insiders she is on the brink of a big international career. In December she will be coming to De Oosterpoort for the second time. An excellent opportunity to see the fado diva in the making live and to hear her new album ‘Riû’, a collaboration with the Brazilian producer Nelson Motta.

Reis om de wereld
Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen.

Reis om de wereld Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen.

Bekijk hier het gehele aanbod Reis om de wereld.

Fadodiva in dop
In een land waar fadotalenten zich met regelmaat aandienen, is het niet eenvoudig om je te onderscheiden. Des te opmerkelijker is de doorbraak van Cuca Roseta: ze stamt niet uit een muzikale familie, groeide niet op in een volksbuurt in Lissabon en stapte pas op haar achttiende voor het eerst een fadohuis binnen. Maar toen was het ook liefde op het eerste gezicht. Roseta werd vaste zangeres bij de befaamde Clube de Fado, maakte in 2011 een debuutalbum met de Argentijnse componist en producer Gustavo Santaolalla en bracht daarna een in Portugal met goud bekroonde opvolger uit. Ze is gezegend met een krachtige, loepzuivere stem en schrijft veel van haar songs en teksten zelf, een unicum in de wereld van de fado. In eigen land is Roseta inmiddels een ster en volgens insiders staat ze aan de vooravond van een grote internationale carrière. In december komt ze voor de tweede keer naar De Oosterpoort. Een uitgelezen kans om de fadodiva in de dop live te zien en haar nieuwe album ‘Riû’ te horen, een samenwerking met de Braziliaanse producer Nelson Motta.

De Telegraaf over Cuca Roseta: “Vergeet de zware, droevige tonen van de fado. Cuca Roseta speelt met het Portugese levenslied, zonder te tornen aan de tradities.” Lees het volledige artikel.