Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst

Inside Out

Conny Janssen Danst

Inside Out

  • Zaterdag 28 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 28 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Meeslepende dans met livemuziek
De vaste ingrediënten van Conny Janssen Danst: een groot dansersensemble (13 dansers), bekende gezichten én nieuwe talenten, een overrompelend toneelbeeld, livemuziek en natuurlijk Janssens meeslepende danstaal: theatraal, krachtig en ontroerend. De livemuziek is van een verrassend, speciaal voor deze voorstelling samengesteld, muzikaal gezelschap bestaande uit singer-songwriter iET (genomineerd Soul&Jazz Award Radio 6), gitarist en multi-instrumentalist Budy Mokoginta, cellist Jonas Pap (Red Limo String Quartet) en toetsenist Pieter de Graaf (Kyteman Orchestra en Wouter Hamel). Zij werken in INSIDE OUT voor het eerst samen en brengen nieuwe composities en bewerkingen gebaseerd op thema’s van Bach.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Linda Zandbergen geeft de inleiding en interviewt repetitor Michael Jahoda. Het interview is in het Engels.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Muzikale toegift

Muzikale toegift

Na afloop is er in de foyer een muzikale toegift van singersongwriter iET en de andere musici uit de voorstelling.

English text Conny Janssen Danst New performance with live music

English text Conny Janssen Danst New performance with live music

Thrilling dance with live music
What the new show will look like remains a surprise, but Conny Janssen Danst’s regular ingredients always offer plenty to look forward to: a big dancers ensemble, famous faces and new talent, a surprising stage image, live music and of course Janssen’s thrilling dance language: theatrical, powerful and touching.

Conny Janssen liet zich voor INSIDE OUT inspireren door de rol van het individu in de complexiteit van een massa. Door wat je ervaart als je inzoomt, en dat wat je ziet als je het totale beeld probeert te omvatten. INSIDE OUT gaat over de menselijke ervaring achter een structuur, over het kleine detail in het grote geheel. Over de kwetsbare binnenkant van de geharnaste façade.

Conny Janssen: “Soms kijk je naar iets waar je niet bij kunt komen. Alle informatie, al het menselijke, is binnen de structuur opgesloten. Als een lichaam omsloten door huid. Pas als je de buitenkant eraf pelt en de binnenkant wordt blootgelegd, zie je de schoonheid van de onderdelen, de details en onderlinge verbanden”.

“Inside Out van Conny Janssen, met haar Rotterdamse gezelschap al meer dan twintig jaar een factor van belang in de Nederlandse moderne dans, is gestoeld op een even simpel als krachtig concept: het afpellen van een vorm, het inzoomen op de onderdelen van een constructie, waardoor je die anders ervaart.” (..) “vloeiende en dynamische bewegingen, mooie solo’s en duetten.”

★★★ de Volkskrant

“Janssen toont hoe kwetsbaar het eigene is” (..) “In de solo’s en duetten die volgen uit het mechanische begin, valt op hoe rijk Janssens jargon is, zonder dat het een richtingloos allegaartje is.”

★★★★ Trouw

“Ritme, ademhaling, snelle gewichtsverplaatsingen met natuurlijk golvende patronen en een flow waardoor je automatisch mee wilt bewegen.”

★★★★ Theaterkrant

choreografie: Conny Janssen, dansers: Adi Amit, Davide Bellotta, Francesca Ciaffoni, Christiaan De Donder, Stein Fluijt, Yanaika Holle, Martijn Kappers, Milang Lie Meeuw Lew, Olive Lopez, Lorenzo Ponteprimo, Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Nick van de Ven, Live muziek: iET, Budy Mokoginta, Pieter de Graaf en Jonas Pap, toneelbeeld: Thomas Rupert.