Compagnie XY

Compagnie XY

Il n'est pas encore minuit

Compagnie XY

Il n'est pas encore minuit

  • Vrijdag 24 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 24 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wereldtop van acrobatiek
Sommige gezelschappen beweren dat zij de wetten van de zwaartekracht kunnen trotseren. Compagnie XY weet wel beter, de zwaartekracht laat niet met zich spotten. Misschien wel juist daarom is het gezelschap sinds 2005 uitgegroeid tot een van de beste acrobatiekgroepen van de wereld. Het gezelschap bouwt met uitsluitend de lichamen van de twintig acrobaten de meest wonderbaarlijke sculpturen: kastelen, koepels en torens van vijf verdiepingen. Bergen duiken plotseling op en smelten weer als sneeuw voor de zon in een waaier van lichamen: “Ongelooflijke acrobatische lifts en salto’s maken bogen in de lucht, kris-kras door elkaar (…) Compagnie XY is meesterover de verticale dimensie.” (Le Monde)

’Dit fraaie staaltje luchtchoreografie is een must see voor dans- en circustheaterliefhebbers. Ontwapenend en imponerend, met een mooi motto tot slot.’

★★★★ De Volkskrant

“De circusartiesten zijn eerder performers dan acrobaten, want Il n’est pas encore minuit leunt dicht aan bij beeldend theater. Naast het onwaarschijnlijk sterke stunt- en vliegwerk is er immers ook veel plaats voor minder spectaculaire scènes. Het mooiste deel van de voorstelling vind ik zelfs het begin waarbij er langzaam een massale knokpartij ontstaat.”

★★★★ Theaterkrant