BERG&BOS –

BERG&BOS –

een coming of age voor bejaarden

BERG&BOS –

een coming of age voor bejaarden

  • Zaterdag 19 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Paul R. Kooij en Joke Tjalsma samen op de planken!
Na het succes van BERG&BOS met ‘Drive-in’ (genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakerprijs 2014) is er nu ‘Een coming of age voor bejaarden’.
Twee onbekenden ontmoeten elkaar bij een bankje aan de rand van een bos. Ze raken in gesprek. Eerst beleefd en oppervlakkig, geheel volgens de wetten van de sociale etiquette. Maar naarmate hun gesprek vordert, blijken de twee veel met elkaar te delen. Veel lief. Maar ook veel leed. Verlies. En rouw. Het gesprek wordt steeds intiemer en de twee komen dichter en dichter bij elkaar. Té dicht voor de gemiddelde zondagmiddag, althans dat vindt de vrouw. Ze probeert de man op afstand te houden, maar dan komt ze er ineens achter dat ze hem veel beter lijkt te kennen dan ze ooit had vermoed.

“Rik van den Bos schrijft zinnen om verliefd op te worden: ongecompliceerd, grappig en dan opeens serieus of een beetje triest. Maar nooit té.”

★★★★ de Volkskrant

“De twee hoofdrolspelers, Joke Tjalsma en Paul R. Kooij, zijn meesters in de close-ups, de zorgvuldige articulatie, de zoekende zinnen, het kleine spel en loepzuivere zinswendingen.”

★★★ Theaterkrant

“Het is bewonderenswaardig hoe goed deze dertigers zich hebben ingeleefd in het leven van mensen die twee keer zo oud zijn.”

Er zijn wonderbaarlijk mooie overgangen in scènes tussen oud en jong. Prachtig is het moment waarop de jongen zijn meisje zoent en in een vloeiende beweging direct daarna Joke Tjalsma zoent. Het is maar een fraaie vondsten in de fijnzinnige regie van Eva Line de Boer. Coming of age voor bejaarden is een liefdevol drama”

“een tekst die soepel schakelt tussen realisme en poëtische momenten. De spelers munten uit in gevoelig spel zonder dat dit sentimenteel wordt. Ontroerend is de prachtige wisselwerking tussen de soms verwarde maar ook grappige Tjalsma die sterk en zwak is naast de tedere, begripvolle Kooij.

★★★★ Scènes

“Het leidt tot een intens droeve voorstelling met een sterke aansporing nog dubbel te genieten van elk mooi moment.”

★★★★ NRC

“De regie van de eveneens jonge Eva Line de Boer is glashelder. De dynamiek van de jeugd tegenover de weemoed van het naderende afscheid, het werkt. En hoe.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

concept: Maurits van den Berg en Rik van den Bos ∙ tekst: Rik van den Bos ∙ spel: Paul R. Kooij, Joke Tjalsma en Maurits van den Berg ∙ muziek: Jan Groenteman