Christopher Paul Stelling

Christopher Paul Stelling

Christopher Paul Stelling

  • Vrijdag 8 mei 2020
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Christopher Paul Stelling komt terug naar Groningen! Christopher is een songwriter uit Brooklyn die elk instrument uit elk land met gevoel kan bespelen. Hij kruist genres, maar slaagt erin ze te respecteren. Een volkszanger met een ongewone soulfulness. Christopher begrijpt waar deze muziek vandaan komt en waarom het zo essentieel blijft. Vrijdag 8 mei staat Christopher Paul Stelling met een Takeroot presents show in het Der Aa-theater waar zijn muzikale talent goed tot zijn recht zal komen.

Stelling is een echte troubadour. Zijn liedjes vinden hun roots in de typisch Amerikaanse folkmuziek uit het zuiden van de Verenigde Staten. Hij combineert een fabelachtige fingerpicking techniek op zijn gitaar met een onweerstaanbaar stemgeluid. Stelling wordt vaak vergeleken met artiesten als Ray Lamontagne en Sean Rowe: blanke mannen met een zwarte stem, waarin rauwheid en soul hand in hand gaan, die zowel oud als jong klinken.

New Album: Best of Luck

Best Of Luck is een toegankelijk en fijn vervaardigd album dat genres handig samenvoegt. Harper, die eerder platen produceerde van onder andere Mavis Staples, Rickie Lee Jones en The Blind Boys of Alabama, stelde een all-star ritmesectie samen met Jimmy Paxson op drums en Mike Valerio op bas. Hierdoor krijgt het album veelzijdigheid en finesse. “Ik geloof echt dat deze plaat de kruising is waar folk en soul elkaar ontmoeten”, zegt Harper.

Takeroot presents

Takeroot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Uitsluitend sta plaatsen beschikbaar