Chamber Orchestra of Europe

Chamber Orchestra of Europe

Europees topensemble

Chamber Orchestra of Europe

Europees topensemble

  • Vrijdag 7 februari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het in 1981 opgerichte Chamber Orchestra of Europe wil je gewoon een keer gehoord hebben. Al was het maar voor de klank van dit bijzondere gezelschap: krakend vers, helder en pittig.

Niet voor niets staat dit team al meer dan dertig jaar aan de top, met gastdirigenten als Claudio Abbado (de eerste artistiek leider van het gezelschap), Nikolaus Harnoncourt, Yannick Nézet-Séguin en Bernard Haitink. Concerten en cd’s worden steevast beoordeeld als verrassend, bezield en van zeer hoog niveau. En met de in Groningen geboren fluitiste Josine Buter is onze stad zowaar vertegenwoordigd in dit topensemble.

Programma

Op het programma werk van de (volgens velen) top 3 uit de klassieke muziek. Maar wie nou precies op welke plek komt, laten we aan u over.

Bach: Brandenburgs concert nr. 5 in D
Beethoven: Pianoconcert nr. 4 in G op. 58
Mozart: Serenade nr. 6 in D
Mozart: Concert voor 2 piano’s en orkest in Es

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Bart de Graaf om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Chamber-20Orchestra-20of-20Europe-20-20Lorenza-20Borrani-201-20Werner-20Kmetitsch

“Je kon hun orkestexplosies ruw vinden. Je kon ook denken: wat poken ze die noten lekker op.” de Volkskrant ★★★★