God van de Slachting (Carnage)

God van de Slachting (Carnage)

Huub Stapel, Anneke Blok

God van de Slachting (Carnage)

Huub Stapel, Anneke Blok

  • Vrijdag 13 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 13 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Komedie met topcast
In 2011 verfilmde Roman Polanski dit stuk met onder anderen Jodie Foster en Kate Winslet in de hoofdrollen. Nu staat een Nederlandse topcast op de planken voor een partijtje verbaal boksen. Messcherpe dialogen en vuistharde humor maken ‘Carnage’ tot een komedie waarin alle menselijkheid wordt gerelativeerd. Beschaving blijkt ver te zoeken wanneer twee echtparen als fatsoenlijke ouders een akkefietje tussen hun elfjarige zoontjes willen uitpraten. De vlam slaat in de pan en het vechtpartijtje tussen kinderen blijkt allerlei onderhuidse spanningen bloot te leggen. Tot groot vermaak van de kijkers overigens.

Het Haarlems Dagblad schreef over ‘Carnage’: ‘Herkenbaar tot op het bot een heel erg geestig. Een stuk vol messcherpe dialogen en harde humor.’

‘De acteurs maken er groteske, goed getimede komedie van. Het spelplezier spat er langs alle kanten van af en het publiek komt niet meer bij van het lachen.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★ Theaterkrant.nldoor
Joke Beeckmans

‘Kooij is fantastisch in zijn pesterigheid en Stapel valt hem al even sarrend bij: de beide vrouwen hebben geen leven met deze mannen.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★ NRC Handelsbladdoor
Kester Freriks

‘Deze vier topacteurs (…) gaan op een aanstekelijke manier los in hun venijnige dialogen. Daarnaast zijn de stiltes die zij laten vallen vaak minstens zo pijnlijk. De opbouw – van kwaad tot steeds erger – boeit en amuseert en werkt spanning verhogend.’

★★★★ De Telegraaf

‘Huub Stapel steelt ongegeneerd de show in God van de Slachting. Met een hoop flair en machtsvertoon speelt hij de cynische hufter Eelco, vergroeid met zijn mobiel en verslaafd aan zijn dubieuze werk.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Volkskrantdoor
Vincent Kouters

‘Ordinaire scheldpartijen over en weer, maar ook tussen de liefhebbende partners onderling. Johanna ter Steege, Paul Kooij, Anneke Blok en Huub Stapel weten er wel raad mee. Smullen dus in deze chique huiskamerarena.’ Lees hier de volledige recensie.

★★★ Dagblad van het Noordendoor
Peter van Strien

tekst: Yasmina Reza · regie: Gijs de Lange · met: Huub Stapel, Johanna ter Steege, Anneke Blok en Paul R. Kooij