Cappella Neapolitana &

Cappella Neapolitana &

Giovanni Sollima (cello)

Cappella Neapolitana &

Giovanni Sollima (cello)

  • Zaterdag 1 februari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Giovanni Sollima is niet alleen een uitzonderlijke cellist, maar net als Cappella Neapolitana ook een groot ambassadeur van vergeten schatten uit de barok. Daarnaast is de Siciliaan een wereldwijd gewaardeerd componist, die werken schrijft met een knipoog naar de barok. Ruim vijf jaar gelden was hij in De Oosterpoort te gast met Il Giardino Armonico.

Ditmaal neemt Sollima u samen met Cappella Neapolitana mee naar la città della musica: Napels. Pergolesi behoort tot de beroemdste zonen van de stad. Hij schreef er zijn beroemde Stabat Mater, waarin hij het verdriet van Maria om haar gekruisigde zoon Jezus op diep ontroerende wijze op muziek zette. Bach maakte uit pure bewondering zelfs een Duitse versie. Kort nadat hij het werk voltooide, stierf Pergolesi – nog maar 26 jaar – aan tuberculose. Ook Vinci en Leo studeerden begin achttiende eeuw aan een van de vier conservatoria die Napels in die tijd telde. En natuurlijk hoort u een compositie van Sollima zelf.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Pergolesi: Stabat Mater
Werk van Vinci, Leo en Sollima.