Camerata Bern – Zwitserse perfectie

Camerata Bern – Zwitserse perfectie

Uitsluitend vrije zitplaatsen

Camerata Bern – Zwitserse perfectie

Uitsluitend vrije zitplaatsen

  • Dinsdag 22 november 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 22 november 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Zwitserse perfectie
Antje Weithaas is een van de grote violisten van onze tijd en maakt met kamerorkest Camerata Bern al vele jaren wereldwijd furore. In november komt Weithaas met haar Zwitserse ensemble naar De Oosterpoort met onder meer Beethovens beroemde ‘Kreutzersonate’ in de bagage. Beethoven schreef tien sonates voor viool en piano, waarvan de negende (de ‘Kreutzersonate’) de bekendste is. Opmerkelijk voor die tijd waren de gelijkwaardige rollen die hij de viool en piano gaf, waardoor het werk meer weg heeft van een vioolconcert met furieuze passages, diepe afgronden en een ongeëvenaarde emotionele zeggingskracht. In de versie met strijkorkest komt dit ongetwijfeld nog meer tot uiting.
Moessorgski kwam in 1874 na een bezoek aan een herdenkingstentoonstelling over de Russische kunstenaar Victor Hartman op het idee om zijn indrukken in muziek te vertalen. Het werd een rijk gevarieerde pianocompositie. Mede door de fantastische orkestbewerking van Ravel werd ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ een grote klassieke hit. Bekijk alvast het programmaboekje hier.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling van de voorstelling of bestellen via deze link. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Programmeur klassieke muziek Yvonne van den Berg
“Toen ik de eerste maten hoorde van Beethovens ‘Kreutzersonate’, bewerkt voor vioolsolo en kamerorkest en gespeeld door
Camerata Bern en Antje Weithaas, was ik verkocht. Weithaas kende ik al van eerdere optredens, maar het kamerorkest nog niet. Hun

Programmeur klassieke muziek Yvonne van den Berg “Toen ik de eerste maten hoorde van Beethovens ‘Kreutzersonate’, bewerkt voor vioolsolo en kamerorkest en gespeeld door Camerata Bern en Antje Weithaas, was ik verkocht. Weithaas kende ik al van eerdere optredens, maar het kamerorkest nog niet. Hun

speelplezier, technisch perfect en muzikale passie wil ik graag met iedereen delen.”

Programma
Mozart: Divertimento in D, KV 136
Beethoven: Vioolsonate nr. 9 in A op. 47 ‘Kreutzersonate’ (arr. voor viool en strijkorkest)
Moessorgski: Schilderijen van een tentoonstelling (arr. voor strijkorkest)