Calefax

Calefax

Tuin der Lusten

Calefax

Tuin der Lusten

  • Zondag 3 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 3 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

werken van o.a. Rameau, Brumel,
Bauckholt, R. Strauss, Desprez en Jacob TV

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur door Ellen van der Vecht.
Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de
bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Drieluik van Jeroen Bosch in muziek en beeld
Na het succes in 2013 laten de gepassioneerde blazers van Calefax (hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot) het beroemde schilderij ‘Tuin der lusten’ van Jheronimus Bosch opnieuw tot leven komen. Calefax zoomt met muziek en beeld in op het uit drie panelen bestaande werk. U hoort werk van de Nederlandse componist Jacob TV en de Duitse Carola Bauckholt, composities van Brumel en Desprez – tijdgenoten van Bosch – en de Franse barokcomponist Rameau. Tegelijkertijd tonen videobeelden het sprookjesachtige paradijs, het zondige leven vol lust en genot en de angstaanjagende taferelen van de hel.

“Opvallend is dat Calefax eind jaren 90 nog twijfelde over de ingeslagen weg: slaat het wel ergens op wat we doen, met die arrangementjes? Inmiddels plukken wereldwijd handenvol rietkwintetten de vruchten van Calefax’ jaren – lange werk – dankzij hen bestaat er nu een uitgebreid repertoire voor deze bezetting.”

NRC