Bram van der Vlugt, Malou Gorter e.a

Bram van der Vlugt, Malou Gorter e.a

Mooi weer vandaag

Bram van der Vlugt, Malou Gorter e.a

Mooi weer vandaag

  • Donderdag 17 mei 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 17 mei 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tragikomedie door vier fantastische acteurs

In de tragikomedie  ‘Mooi weer vandaag’ van David Storey volgen we de gesprekken tussen vier mensen. Hun gesprekken gaan veelal over het weer en stokken voortdurend. Langzaamaan wordt duidelijk dat er met alle vier iets aan de hand is.

Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van deze toneelklassieker. Het is al jaren zijn wens om dit stuk op het toneel te brengen. Van der Vlugt: ‘Wat dit toneelstuk voor mij zo aantrekkelijk maakt, is dat het op een poëtische en dramatische manier heel gewone tekortkomingen van de menselijke omgang laat zien. Het is geestig en ontroerend. De lach om dingen die eigenlijk té erg zijn, is uiteindelijk een lach van herkenning.’

“Bram van der Vlugt beheerst feilloos het flardsgewijze taalgebruik”

★★★★ NRC

“Gewoon genieten van de acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant.”

★★★★ De Telegraaf

“Dat alles wordt lichtvoetig en droogkomisch gespeeld: absurdisme light.”

★★★★ Theaterkrant

“Fraai drama met ouderwets goed spel (…) en er valt ook veel te lachen.’ ‘Uiteindelijk gaat Mooi weer vandaag over tekortkomingen in menselijk contact en de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.”

★★★★ Trouw

“Lichtvoetige fabel over menselijk bestaan.”

“Praten we niet allemaal vaak langs elkaar heen, begrijpen we wel alles wat er tegen ons wordt gezegd, voelen we ons niet allemaal vaak eenzaam, ook als er mensen om ons heen zijn. Dat alles wordt lichtvoetig en droogkomisch gespeeld: absurdisme light.”

★★★★ Recensie Theaterkrant

tekst: David Storey | regie: Bruun Kuijt | spel: Bram van der Vlugt, Nettie Blanken, Bart Klever en Malou Gorter