Vrienten, Kooymans en de Groot

Vrienten, Kooymans en de Groot

Vreemde kostgangers

Vrienten, Kooymans en de Groot

Vreemde kostgangers

  • Zaterdag 8 oktober 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 8 oktober 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Drie pioniers van de nederpop
Drie pioniers van de nederpop samen op het podium: Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot. De heren zijn al jaren bevriend met elkaar, maar van een gezamenlijk project kwam het nog nooit. Totdat ze in 2013 een verrassingsoptreden verzorgden op de 65e verjaardag van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. Dat voelde zo goed dat Henny, George en Boudewijn vonden dat ‘ze er iets mee moesten’. Oké, het heeft even geduurd, maar komend seizoen gaan ze dan echt op tournee en er staat zelfs een album op stapel, waarvoor ze alle drie nieuw, Nederlandstalig materiaal schrijven. Het theaterconcert ‘Vreemde Kostgangers’ staat in het teken van deze nieuwe nummers, maar er wordt ook een selectie gespeeld van ieders oudere werk. Een persoonlijke favoriet, een duet, een (Engelstalig) nummer van elkaar in een ander jasje, een duik in het Earring of Doe Maar-verleden; eigenlijk is alles mogelijk tijdens deze muziekavond. Alles? Nou ja, Boudewijn weigert nog steeds zijn oude hits te zingen. Maar gelukkig heeft hij meer dan genoeg mooie nummers.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

“Het is een stom woord, ‘supergroep’, maar als het in Nederland ooit mag worden gebruikt, dan is het nu, bij de excellenties van de nederpop.”

★★★★ de Volkskrant

Foto: Jacqueline de Haas