Borodin Quartet

Borodin Quartet

Borodin Quartet

  • Dinsdag 6 december 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Van het Russische Borodin Quartet zou je inmiddels een speelfilm kunnen maken. Het ensemble werd opgericht in 1945 en staat sindsdien aan de internationale top. De leden van het eerste uur werkten met giganten als Sjostakovitsj en Rostropovitsj en speelden op de uitvaarten van Stalin en Prokofjev. In 2007 verliet cellist Valentin Berlinski na 62 jaar trouwe dienst als laatste oorspronkelijke lid het kwartet, maar aan de magie en de status is niets verloren gegaan. 

Het Borodin Quartet komt in december naar Groningen om alsnog het 75-jarig bestaan te vieren met drie hoogtepunten uit de kamermuziek. Allereerst hoor je een bewerking van Tsjaikovski’s Children’s Album, gemaakt door voormalig eerste violist Rostislav Dubinsky. Daarna volgt het dynamische Strijkkwartet op. 33/2 van Haydn, dat als bijnaam ‘de grap’ kreeg. Waarom? Dat hoor je vanzelf. De Borodins sluiten af met een van Beethovens laatste strijkkwartetten.

Concert i.s.m. Stichting de Groningsche Muziekvereeniging.

Programma en bezetting
Tsjaikovski: Children’s Album
Haydn: Strijkkwartet op.33/2
Beethoven: Strijkkwartet nr.12 in Es op.127

viool: Ruben Aharonian en Sergei Lomovsky | altviool: Igor Naidin | cello: Vladimir Balshin

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer