Het Zuidelijk Toneel, BOG. & HetPaleis

Het Zuidelijk Toneel, BOG. & HetPaleis

Kid. (8+)

Het Zuidelijk Toneel, BOG. & HetPaleis

Kid. (8+)

  • Zaterdag 3 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 3 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Avontuurlijk, uitdagend en ongemeen grappig” (Theaterkrant.nl *****)
Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd?  Met KID. presenteren we twee bijzondere voorstellingen in één. Als kind en als volwassene zie je de voorstelling namelijk allebei vanaf de andere kant. De volwassenen zitten daar en de kinderen hier en omgekeerd. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

Doen! Actief denkoefenspel
Wat is echt en wat is niet echt? Is het Jeugdjournaal minder echt dan het acht uur journaal? Kan het zijn dat alles om je heen een droom is? Waarom is fantasie niet echt? Voorafgaand aan de voorstelling KID. gaan kinderen met hun ouders alvast een actief, opwarmend, theatraal filosofisch vragenspel doen onder leiding van theatermaker en kinderfilosoof Gideon Hakker. Aanvang 14.30 uur, maximaal 15 mensen per keer. Kaarten kun je meebestellen bij je bestelling.

Doen! Actief denkoefenspel Wat is echt en wat is niet echt? Is het Jeugdjournaal minder echt dan het acht uur journaal? Kan het zijn dat alles om je heen een droom is? Waarom is fantasie niet echt? Voorafgaand aan de voorstelling KID. gaan kinderen met hun ouders alvast een actief, opwarmend, theatraal filosofisch vragenspel doen onder leiding van theatermaker en kinderfilosoof Gideon Hakker. Aanvang 14.30 uur, maximaal 15 mensen per keer. Kaarten kun je meebestellen bij je bestelling.

Deze voorstelling is onderdeel

“KID. is avontuurlijk, uitdagend en ongemeen grappig. Het is een ronduit briljante voorstelling.”

★★★★★ Theaterkrant.nl

“KID. is een van de meest unieke, rake kindervoorstellingen van de afgelopen jaren….BOG. geeft kinderen een hilarisch maar oprecht beeld van volwassenen mee.”

★★★★ Cutting Edge

“KID. is speels en stout, gelaagd en fris, interactief en intelligent.”

★★★★ De Standaard

“Nieuwe verrassende jeugdtheatervoorstelling KID. portretteert volwassenen op een hilarische manier.”

★★★★ Focus Knack

“Op een geniale manier toont BOG hoe het best fijn kan zijn om groot genoeg te zijn om alles alleen te doen, maar dat alleen daarom niet per se beter is.”

★★★★ Het Nieuwsblad

“een vrolijke voorstelling, waarin we al snel ontdekken dat we aan beide kanten van het schot grinniken om de wereld die BOG schept.”

★★★ NRC Handelsblad

van en door: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen | eindregie: Jetse Batelaan | scenografie: Decoratelier Jozef Wouters | artistiek advies: Piet Menu