Benny Claessens / CAMPO

Benny Claessens / CAMPO

Hello useless - for W and friends

Benny Claessens / CAMPO

Hello useless - for W and friends

  • Donderdag 16 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 16 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een solo over stilstaan. Over tijd nemen om de dingen weer helder te zien. Hello useless – For W and friends wil je de kans geven om (weer) te ademen. De performance zal proberen om betekenisloos te zijn. Zonder woorden en zonder kennis. Zonder structuur, maar ook zonder bestaande structuren te bevechten. Alleen om gezien en gehoord te worden. Hello useless – For W and friends plaatst de nutteloosheid van kunst naast de nutteloosheid van mensen en dingen en neemt haar welverdiende tijd. “Podiumbeest Benny Claessens maakte met Hello Useless – For W and Friends een radicale en knotsgekke performance waarin hij al zijn talenten in de strijd gooit,” schreef De Theaterkrant eerder.

En dat Benny Claessens veel talenten heeft, staat vast. Zo was hij de laatste jaren vast lid van de Münchner Kammerspiele, onder leiding van Johan Simons. Sinds de zomer van 2015 maakt hij deel uit van het NTGent. Hij creëerde er in mei 2016 de groepsvoorstelling Learning how to walk, en werkte bij CAMPO aan deze performance.

In de pers

“Hello Useless, for W and Friends is een welgemeende, montere en tedere performance die de zinloosheid van ‘gewoon bestaan’ viert en daardoor zinvol is. Het is een verrassend, ongrijpbaar kleinood dat het hart doet gloeien en het geloof in ‘joy’ aansterkt.”(Knack ★★★★)

———

In maart tonen we een reeks voorstellingen geproduceerd door het Gentse kunstencentrum CAMPO. Er worden drie solo’s vertoond door drie zeer verschillende artiesten. Naast Benny Claessens, spelen ook Pieter Ampe en Louis Vanhaverbeke deze maand in het Grand Theatre.