Benefietavond voor Oekraïne

Benefietavond voor Oekraïne

Internationale artiesten in actie voor vrede

Benefietavond voor Oekraïne

Internationale artiesten in actie voor vrede

  • Maandag 21 maart 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 uur: Aanvang concert
  • 21:30 uur: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

SPOT Groningen, het Prins Claus Conservatorium en Club Guy & Roni organiseren op initiatief van de Russische cellist Maya Fridman een benefietavond voor Oekraïne, waarvan de opbrengst gaat naar Giro555.

Multidisciplinair programma

Maya wordt daarin bijgestaan door een groot aantal topmusici waaronder de Oekraïens-Russische pianist Borys Fedorov. Ook altviolisten Dana en Mikhail Zemtsov, cellist Maja Bogdanovic, contrabassist Nicholas Schwartz en pianist Rembrandt Frerichs dragen hun steentje bij, evenals sopraan Channa Malkin, violist Rosanne Philippens en de Russische danseres Tatiana Matveeva van Club Guy & Roni. Gedurende de avond ontvouwt zich een afwisselend programma vol muziek, dans en indringende verhalen, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp.

Verbinding van muziek en dans

Met de bijdrage van zowel Oekraïense, Russische, andere internationale en Nederlandse kunstenaars die met hun spel steun betuigen aan de slachtoffers van de oorlog, wil Fridman de verbindende kracht van muziek en dans voelbaar maken.

Benefiet

De inzet van alle uitvoerenden is geheel belangeloos. SPOT Groningen stelt de zaal en het personeel beschikbaar. De volledige ticketopbrengst gaat naar Giro555.
Kies een ticketprijs die bij je past of – als je niet kunt maar het initiatief wel wilt steunen – doe een donatie bij elk willekeurig ander concertkaartje dat je tot en met 21 maart bij SPOT koopt.

Voorafgaand dineren in restaurant The Mix

Tip: trakteer jezelf op een diner in The Mix voorafgaand aan het benefietconcert. De opbrengst daarvan wordt eveneens gedoneerd aan Giro555.

Dit programma is onderdeel van #hArtForUkraine, waarin talloze culturele instellingen en makers in Nederland hun steun betuigen.

Uitvoerenden:

Maya Fridman, cello
Channa Malkin, sopraan
Tatiana Matveeva (Club Guy & Roni), dans
Rosanne Philippens, viool
Dana Zemtsov, altviool
Mikhail Zemtsov, altviool
Maja Bogdanovic, cello
Nicholas Schwartz, contrabas
Borys Fedorov, piano
Rembrandt Frerichs, piano