Balthasar Neumann-Chor & Ensemble

Balthasar Neumann-Chor & Ensemble

Balthasar Neumann-Chor & Ensemble

  • Donderdag 26 september 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Balthasar-Neumann-Chor behoort met ensembles als het RIAS Kammerchor en The Monteverdi Choir tot de allerbeste koren ter wereld. Oprichter en dirigent Thomas Hengelbrock voert het repertoire zo authentiek mogelijk uit: dichter bij de bron kun je nauwelijks komen. Bij de muziekkeuze ligt de focus op de zeventiende en achttiende-eeuw, maar de Italiaanse koormuziektraditie is een van de echte specialiteiten van het huis.

Händel schreef Dixit Dominus op zijn 22ste in Rome, waar hij zich de Italiaanse stijl tot in de finesses eigen maakte. Het energieke werk zit boordevol theatrale effecten en klankkleuren en was direct een sensatie. En dat is het nog steeds. Daarnaast hoort u onder andere Bachs geliefdste motet: Jesu, meine Freude.

Programma
Händel: Dixit Dominus
Bach: Jesu, meine Freude
Bach: Gott soll allein mein Herze haben

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Chris Fictoor om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.