Bachs Boerencantate

Bachs Boerencantate

Bachs Boerencantate

  • Zondag 24 april 2022
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 15.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 24 april 2022
  • 15:00 start of event
  • (Times are subject to change)

ODE: muziek in Groninger kerken

Onze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens ODE vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op zondagmiddag 24 april kun je in de sfeervolle Jacobuskerk in Feerwerd genieten van Bachs Boerencantate.

Johann Sebastian Bach kennen we van zijn grote, religieuze werken, maar in zijn humoristische Boerencantate slaat hij een heel andere toon aan. In deze humoristische mini-opera nemen twee zangers, een accordeonist en een cellist je mee naar het boerenleven van drie eeuwen terug. Vrolijk, lichtvoetig, gezongen in de Nederlandse vertaling van Carel Alphenaar en muzikaal van het amper te evenaren niveau dat je van Bach gewend bent.

Sopraan Klaartje van Veldhoven bracht samen met drie musici de Boerencantate eerder met veel succes (vijf sterren in NRC!) op boerenerven en in stallen. Want zo’n werk hoort eigenlijk niet thuis in een deftige concertzaalsfeer. Tijdens ODE vormen de sfeervolle kerken op het Groningse platteland het perfecte decor. Met Klaartje van Veldhoven (sopraan), Mattijs van de Woerd (bariton), Renée Bekkers (accordeon) en Doris Hochscheid (cello)

Locatie: Jacobuskerk Feerwerd, Valgeweg 3, Feerwerd

“Ineens was corona geen beperkende factor, maar de aanzet van iets even briljants als grappigs (…) Het durven loslaten van conventies en de boertige humor, zonder platvloers te worden, verdient alle mogelijke lof.”
NRC Handelsblad *****

Parkeren
In de directe omgeving van de concertlocatie is mogelijk beperkte gelegenheid tot parkeren. Houd dus rekening met een (korte) wandeling.