Ashton Brothers

Ashton Brothers

Treasures

Ashton Brothers

Treasures

  • Vrijdag 10 mei 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 10 mei 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Ze zijn terug!
De Ashton Brothers bestaan tien jaar en gaan in ‘Treasures’ op zoek naar juweeltjes uit hun eigen verleden: de man die met zijn tanden een ladder beklimt, de kaalhoofdige penismannen, de rolstoelende trapezewerker en nog veel meer. Oude topacts vermengd met splinternieuwe, halsbrekende toeren. Wat blijft is de fascinatie voor de antiheld die zich op tragikomische wijze ontworstelt aan zijn lot.

“Ashton Brothers tekenen voor komische perfectie en uitdagende magie. Subliem theater…” (Dagblad van het Noorden) *****

“Ook in hun vierde voorstelling spelen de Ashton Brothers het klaas: de show begint, je mond valt open van verbazing en tot aan het slotapplaus gaat hij niet meer dicht. Humor en tragiek gaan hand in hand, zoals we dat van de Ashton Brothers gewend zijn. Maar meer dan ooit slaat in Treasures de ontroering toe, omdat sommige beelden naast komisch en virtuoos ook hartverscheurend zijn. Je verzint het niet, maar bij de Ashton Brothers komt het allemaal voorbij: originele vondsten, prachtige beelden en dito muziek. Dit alles op superieure wijze uitgevoerd door vier mannen die ook tien jaar na hun debuut nog weten te rocken en te raken.”

★★★★ Volkskrantdoor
Joris Henquet

“Variété, slapstick, muziek en acrobatiek: ze worden wederom en schijnbaar moeiteloos aan elkaar geregen in een oog- en oorverdovende anderhalf uur. De acts zijn niet per se revolutionair, maar wel perfect fijngeslepen.”

★★★★ Het Parool

“In Rotterdam bleek maar weer eens hoe goed de heren zijn. In alles. In zingen, dansen, acrobatiek, muziek maken, goochelen, gekken typetjes, sketches waarvan je denkt ‘hoe bedénk je het’. De kwaliteit druipt ervanaf.”

★★★★ Metrodoor
Erik Jonk

“Verrassen doen de vier nog steeds. In hun optreden maken ze voortdurend niet eerder beproefde combinaties van komische acrobatiek, slapstick, muziek, perfect passende geluidseffecten, goocheltoeren, zang en woorden. Er gebeurt altijd iets raars, iets onverwachts. Mooi is dat, zo’n voorstelling waarin alles lijkt te kunnen.”

★★★★ NRC Handelsbladdoor
Henk van Gelder

“Het blijft haast onbeschrijflijk wat deze eigenzinnige, energieke mannen zo vakkundig en in razend tempo neerzetten. Ze brengen eigentijds variété, tarten de zwaartekracht, rocken er op los en doen je dubbelklappen van het lachen. (…) De boodschap is duidelijk: de Ashton Brothers zijn weer compleet en nog altijd springlevend!”

★★★★ De Telegraafdoor
Esther Kleuver

idee en spel: Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde