Arcadi Volodos

Arcadi Volodos

Russische pianovirtuoos

Arcadi Volodos

Russische pianovirtuoos

  • Zaterdag 30 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 30 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Click here for the english version.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding door Paul Herruer. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Schubert: Pianosonate in C, D 279 / Mompou: Selectie uit o.a. Música Callada / Schumann: Kinderszenen op. 15 / Schumann: Fantasie in C op. 17

Arcadi Volodos is voor mij het perfecte voorbeeld van iemand die zijn bovenmenselijke techniek geheel in dienst stelt van zijn muzikale wil. Zijn klank is nooit, ook in het allersterkste forte, geforceerd maar blijft ruim en stralend. Dat is een zeer bijzondere eigenschap die men zelden hoort! (Paul Komen, pianist en hoofvakdocent Prins Claus Conservatorium)

Russische pianovirtuoos
Naast Grigory Sokolov is er nog zo’n virtuoos in de traditie van de negentiende-eeuwse Russische pianoschool: Arcadi Volodos. Ruim vijftien jaar geleden vestigde hij in één klap zijn naam. Stond hij toen vooral bekend als een wonderbaarlijke virtuoos die over bijna onaardse technische mogelijkheden leek te beschikken, inmiddels weten we dat Volodos ook een diepzinnige kant heeft en toont hij zich meer en meer een pianist die fluisterzacht de diepste emoties tevoorschijn tovert. De Telegraaf noemde hem “een dichter aan de piano”. 

Ook de vrijheid waarmee Volodos zijn stukken benadert, is veelbesproken. Zijn speelse benadering roept oude pianohelden als Rubinstein en Horowitz in herinnering. Een mooi compliment, maar Volodos is bovenal zichzelf: een bijzondere pianist met een unieke klank. Lees hier het interview met Arcadi Volodos over zijn cd met werken met Mompou. Bekijk hier een documentaire over de mens achter de pianist Volodos. Met veel geluidsfragmenten! Lees hier alvast het programmaboekje.
Een trouwe bezoeker schreef een review over Volodos’ nieuwe cd met werken van Mompou.

Een 10 in Luister voor de cd met werken van Mompou! Lees hier de recensie.

“Alles wat hij doet, is gedragen door een diepgaande muzikaliteit.” (Klassiek Centraal) Lees hier de recensie

“Volodos tovert vredig en sereen.” (NRC Handelsblad *****)

“Het spel van Volodos was op alle punten superieur. Hij blijft een fenomeen.” (Trouw *****)

“Een dichter aan de piano.” (De Telegraaf)

‘Volodos laat stilte spreken.’ 
Lees de volledige concertrecensie.

★★★★★ NRCdoor
Bas van Bommel

Volodos is minder uit op extravert vertoon en zoekt de binnenkant van de muziek

★★★★★ Arcadi Volodos (Volkskrant *****)