Verplaatst van 9 mei naar 13 juni

Verplaatst van 9 mei naar 13 juni

Andy Burrows Support: Lucas Hamming

Verplaatst van 9 mei naar 13 juni

Andy Burrows Support: Lucas Hamming

  • Donderdag 13 juni 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 13 juni 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Het concert in De Oosterpoort is verplaatst naar 13 juni als gevolg van een spoedoperatie aan de pezen in zijn rechterhand. Andy Burrows kreeg deze verwonding aan zijn hand op zondag 28 april tijdens de Bafta Awards Ceremony in London waar hij samen met Illan Eshkeri genomineerd was voor de soundtrack van Channel 4’s ‘The Snowman and the Snowdog’. Andy struikelde en brak het glas dat hij in zijn hand hield. De doktoren hebben complete rust voorgeschreven en hij krijgt fysiotherapie om permanente schade als gevolg van het ongeluk te voorkomen.

Andy Burrows: “I’m gutted and so sorry that I can’t play shows in Holland next week. I’ve injured my hand and it needs a month to recover. I can’t wait to get back in June.”.

Andy Burrows is een drummer en singer-songwriter die bekendheid vergaarde als drummer van de band Razorlight. Hij drumde niet alleen, maar schreef hij ook veel materiaal voor de band, o.a. de hit ‘America’. Met Razorlight tourde hij de wereld rond en was hij headliner op het grote Engelse festival Reading. Zijn laatste jaar bij de band was meteen het jaar van zijn eerste solo-release ‘Color Of My Dreams’.

Zijn tweede album, ‘Sun Comes Up Again’, liet een fris glitchpop geluid horen en verscheen in 2010. In datzelfde jaar werd Burrows gevraagd om te drummen op het album ‘Barbara’ van de band We Are Scientists. Dit beviel van beide kanten zo goed dat Burrows hun vaste drummer werd. Ook ging hij een samenwerking aan met Tom Smith, de zanger van Editors, dat resulteerde in het album ‘Funny Looking Angels’. Een kerstalbum dat ontstond na vele drinkpartijen in de pub.

Het plan was om zich verder te focussen op de Scientists en af en toe een solo-single te releasen, maar dit veranderde toen PIAS hem een deal aanbood. Burrows begon weer aan een volledige soloplaat te werken en het album ‘Company’ verscheen eind 2012. Het I Am Burrows masker is geschrapt, ‘Company’ is een Andy Burrrows plaat. En hoe klinkt dat? Rauwe, melancholische melodieën gedoopt in een klassiek rocksausje.

Support: Lucas Hamming

Lucas Hamming is een jonge, getalenteerde singer-songwriter. Zijn schrijfkwaliteiten evenaren zijn heldere, directe en volwassen stemgeluid. Verwonderlijk is de klank van zijn stem niet, hij kreeg de muziek van Paul Weller, Alex Turner (Artic Monkeys) en Jeff Buckley met de paplepel ingegoten. Hij won afgelopen jaar de Amsterdamse Singer/Songwriter competitie ‘Mooie Noten’, tourde met de Popronde, waar hij met maar liefst 18 boekingen in de top 10 staat van de meest geboekte Popronde artiesten van 2012 stond, bracht zijn debuut EP ‘Green Eyed Man’ uit, die hij releasde in een uitverkocht Paradiso en speelde een succesvolle releasetour door het land.