Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright

Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright

Breder dan klassiek

Amsterdam Sinfonietta & Rufus Wainwright

Breder dan klassiek

  • Vrijdag 7 januari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright maakte vier jaar geleden zijn opwachting in de nieuwjaarstournee Breder Dan Klassiek van Amsterdam Sinfonietta. Het leidde tot een avontuurlijk en blikverruimende mix tussen klassiek en pop. In januari komt de Prince of Chamber Pop opnieuw met de Amsterdamse strijkers naar Groningen. 

Rufus Wainwright is een van de belangrijkste singer-songwriters van deze tijd. Zijn briljante mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek maken hem uniek en tijdloos. Daarnaast slaat hij regelmatig een brug naar de wereld van de klassieke muziek. Zo schreef hij bijvoorbeeld al twee opera’s. Tijdens dit concert brengt Wainwright samen met Amsterdam Sinfonietta zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. Succesnummers uit de vorige show worden gecombineerd met nieuwe composities.

Breder dan klassiek
De Breder dan klassiek-concerten van Amsterdam Sinfonietta met artiesten uit de pop, jazz of wereldmuziek zijn ieder jaar weer een groot succes. Naast Rufus Wainwrigt werkte het orkest al samen met artiesten als Typhoon, Wende, Patrick Watson, Bobby McFerrin, De Dijk, Blaudzun en Jonathan Jeremiah.