Amsterdam Sinfonietta & Jonathan Jeremiah

Amsterdam Sinfonietta & Jonathan Jeremiah

Breder dan klassiek

Amsterdam Sinfonietta & Jonathan Jeremiah

Breder dan klassiek

  • Dinsdag 7 januari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De ‘Breder dan klassiek’ nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta is een begrip in Nederland. De unieke optredens van het strijkorkest met artiesten uit de pop, jazz of wereldmuziek zijn elk jaar weer een groot succes. In eerdere edities werkte Amsterdam Sinfonietta samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en afgelopen jaar Blaudzun. In januari 2020 is het de beurt aan de Britse singer-songwriter Jonathan Jeremiah.

Jonathan Jeremiah
De in Londen geboren Jonathan Jeremiah werd beïnvloed door klassieke singer-songwriters als John Martyn, Scott Walker en Serge Gainsbourg. Zijn authentieke en tijdloze sound combineert gruizige akoestische R&B met volksachtige soulklanken. Op zijn veertiende trad hij voor het eerst op. In 2011 kwam zijn debuutalbum uit, ‘A Solitary Man’, die in Nederland op nummer 3 binnenkwam en niet veel later een gouden plaat haalde. Het merendeel van dat album schreef Jeremiah in zijn vroege twintiger jaren, terwijl hij reisde door de VS.

Na zijn terugkeer naar Londen investeerde Jeremiah in het zelf produceren van zijn nummers. Daarnaast nam hij Jules Buckley, de oprichter van het Heritage Orchestra, in de arm als arrangeur. Twee albums volgden: ‘Gold Dust’ in 2012 en ‘Oh Desire’ in 2015, die Jeremiah definitief onder de aandacht brachten van het grote publiek, in het bijzonder in Europa. Het bracht hem ook andere lof, zoals een telefoontje van James Bond-componist John Barry, die aanbood met hem aan nieuwe nummers te werken. In 2018 bracht Jonathan Jeremiah zijn vierde studioalbum ‘Good Day’ uit, met daarop onder meer de singles ‘Mountain’, ‘Good Day’ en ‘U-bahn (It’s Not Too Late For Us)’. Met dat album maakte hij begin 2019 zijn grootste tournee door Europa tot nu toe.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson.

Amsterdam Sinfonietta

Daniel Bard, leiding en viool

Jonathan Jeremiah, zang en gitaar

David Page, basgitaar

Amsterdam-20Sinfonietta-201-20Marco-20Borggreve-20300-20dpi-20RGB
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom voor een à la carte menu in ons restaurant Tromp. Reserveer online een tafel.

More than classical music
Amsterdam Sinfonietta’s performances with pop, jazz or world-music artists are major successes year after year. The strings have worked together with artists as Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk and Blaudzun. In January, it is British singer-songwriter Jonathan Jeremiah’s turn. Jeremiah won over our sold-out small auditorium with his dark, soulful voice last February. He is known for wonderful albums as Gold Dust, A Solitary Man and Good Day. On that last album, he is accompanied by a nineteen-piece string and wind orchestra, resulting in addictively enjoyable tracks.

“A beautiful, warm and modern soul album.”
Written in Music about Good Day

lead and violin: Candida Thompson ∙ vocals: Jonathan Jeremiah