American Aquarium

American Aquarium

support: Tim Easton

American Aquarium

support: Tim Easton

  • Woensdag 15 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 15 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije staanplaatsen.

TakeRoot presents:

TakeRoot presents:

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

American Aquarium is een band bestaande uit zes muzikanten uit North Carolina. Hun fraaie altcountry, die het midden houdt tussen Bruce Springsteen, The Jayhawks, Ryan Adams en Whiskeytown is doorspekt met huilende pedal steel gitaren. De muziek, de stem en ook teksten van frontman BJ Barham klinken gerijpt en zeker niet als die van de standaard twintigers.

Het meest recente  album ‘Wolves’ van American Aquarium  is een aanrader voor iedere liefhebber van opwindende plattelandsromantiek. Momenteel is de band bezig met een nieuwe plaat.

American Aquarium  stond in 2013 al eens op Festival TakeRoot in De Oosterpoort en komt nu onder de noemer ‘TakeRoot presents’ op woensdag 15 maart naar De Spieghel!

Website American Aquarium

Support Tim Easton
Tim Easton is de support van American Aquarium op woensdag 15 maart. Tim heeft de folkmuziek en de geschiedenis van Rock & Roll geleerd van de platencollectie van zijn oudere broers en zussen en van de boeken die zijn moeder meenam van de bibliotheek. Het leven als straatmuzikant heeft hem inmiddels al meer dan 100 liedjes opgeleverd.

Website Tim Easton

“Tegen het einde van het nummer ben je omver geblazen en heeft de plaat de volledige aandacht. Dat verdient de cd ook. Hoewel de groep verscheidene malen gas terug neemt is de sfeer goed gezet. Tijdens de afwisseling in ritmes neemt de aantrekkelijkheid van deze plaat alleen maar verder toe.”

Lees de volledige album recensie hier.

★★★★ Album recensie Festivalinfo (K. Jaarsma)

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and  ticketmaster.nl

American Aquarium is a band of five musicians from North Carolina. Their beautiful altcountry is peppered with weeping pedal steel guitars and the band lies in the series of Bruce Springsteen, The Jayhawks and Ryan Adams Wishkeytown. The music, voice and lyrics of frontman BJ Barham sounds matured and certainly not like those of the standard twenties.

Their most recent album ‘Wolves’ is a recommendation for every fan of some exciting rural romance. The band is currently working on a new album, which is yet to appear.

American Aquarium performed at TakeRoot Festival in De Oosterpoort in 2013 already and will now be marketable as a concert from the ‘TakeRoot Presents’ series. The band will perform at De Spieghel on Wednesday the 15th of March!

Website American Aquarium