Amadou & Mariam and the Blind Boys of Alabama

Amadou & Mariam and the Blind Boys of Alabama

From Bamako to Birmingham

Amadou & Mariam and the Blind Boys of Alabama

From Bamako to Birmingham

  • Woensdag 12 mei 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Verplaatst

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is het concert van Amadou & Mariam and the Blind Boys of Alabama verplaatst van 14 mei 2020 naar 12 mei 2021.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.

Het blinde liefdeskoppel Amadou & Mariam uit Mali tourt samen met de legendarische Blind Boys of Alabama! Met de onweerstaanbare combinatie van afropop en gospel belooft het een avond vol dansplezier! Het Afro-popduo Amadou & Mariam en de soulfulle gospelgroep the Blind Boys of Alabama combineren hedendaagse Afrikaanse sounds met Afro-Amerikaanse rootsmuziek.

Amadou & Mariam combineren al 40 jaar hun liefde met hun muzikale carrière, waardoor het duo langzaam de meest beroemde ambassadeurs voor Malinese muziek werden. Het blinde echtpaar werd verliefd in een blindeninstituut in Bamako, de hoofdstad van Mali. Mariam zingt in het iconische Bambara, de taal van Mali. Haar man Amadou speelt meesterlijke solo’s en aanstekelijke gitaarriffs. De Blind Boys of Alabama worden wereldwijd herkend als levende legenden in de gospelmuziek. Met vijf Grammy’s en een carrière die 70 jaar beslaat staan de Blind Boys bekend om het overschrijden van muzikale grenzen met hun bijzondere interpretaties. Zo zingt de groep traditionele gospelsongs, maar ook samenwerkingen met Eric Clapton, Prince en Tom Waits behoren tot hun repertoire.