Mahsa Vahdat, Rembrandt Frerichs & Alma Quartet

Mahsa Vahdat, Rembrandt Frerichs & Alma Quartet

Mahsa Vahdat, Rembrandt Frerichs & Alma Quartet

  • Zondag 14 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Als iemand de teksten van de beroemde middeleeuwse Perzische dichters/mystici Hafez en Rumi kan zingen, is het Mahsa Vahdat. Maar ook een hedendaagse dichter als Mohammad Ibrahim Jafari krijgt bij deze in Teheran geboren zangeres én activiste vleugels. En geloof ons: je hoeft het Perzisch niet machtig te zijn om je te laten inpakken door haar muziek.

In haar geboorteland kan Mahsa niet zonder mannelijk gezelschap het podium op, in de rest van de wereld luistert het publiek maar wat graag naar haar fenomenale zang. Of ze nu solo optreedt of in goed muzikaal gezelschap verkeerd. In 2018 was Mahsa met het Kronos Quartet te gast op het Holland Festival, een jaar later stond ze op het affiche van Welcome tot the Village. Tijdens MENA IS HERE slaat ze samen met het Alma Quartet en pianist Rembrandt Frerichs een brug tussen westerse en oosterse culturen. Mogen we het zeggen? Nou, voor één keertje dan: Mahsa is a must see!

Stadsprogramma MENA IS HERE

Stadsprogramma MENA IS HERE

Van 11 tot en met 20 mei 2023 viert Groningen de rijkheid en diversiteit van kunst en cultuur uit de MENA-regio, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met het tiendaags stadsprogramma MENA IS HERE – met theater, muziek, film, verhalen, literatuur en eten – nodigen we je uit om de schoonheid van deze kunst en cultuur te bekijken.

Bekijk hier het hele programma

Vrije zitplaatsen