Akram Khan Company

Akram Khan Company

Outwitting the devil

Akram Khan Company

Outwitting the devil

  • Dinsdag 28 januari 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De wereldberoemde Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan verbindt in zijn werk kracht met souplesse en combineert razendsnel voetenwerk met elastieken torso’s. Hij is vernieuwer van de eeuwenoude Noord-Indiase dans en Kathak, waarvan de heldere contouren en ritmische structuren herkenbaar blijven in zijn moderne choreografieën.

Inleiding om 19:15 uur

Inleiding om 19:15 uur

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19:15 uur. Deuren gaan om 19:00 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Laatste Avondmaal

Toen Khan als jongetje Leonardo da Vinci’s fameuze Laatste Avondmaal zag, was hij in verwarring. Hoezo wereldberoemd? Niemand die op Akram leek, geen enkele overeenkomst met zijn geloof of cultuur. Jaren later ontdekte hij The First Supper van Susan Dorothea White. In dit kunstwerk worden de apostelen grotendeels vertolkt door vrouwen uit alle windstreken. Geïnspireerd door die antikoloniale interpretatie geeft Khan in Outwitting the Devil zijn prikkelende visie op de conventies van de klassieke Indiase danswereld en de kathak.

Kaartverkoop start dinsdag 14 mei, 12 uur