Agrupación Senor Serrano

Agrupación Senor Serrano

Birdie

Agrupación Senor Serrano

Birdie

 • Vrijdag 8 februari 2019
 • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
 • 18:00: Eenakter: Spaans diner
 • 19:15: Start inleiding (kaartje nodig)
 • 20:15: Aanvang voorstelling
 • 21:15: Einde voorstelling
 • (Tijden onder voorbehoud)
 • Vrijdag 8 februari 2019
 • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
 • 20:15 start of event
 • (Times are subject to change)

Ingenieuze schaalmodellen en schitterende videoprojecties

Vijf sterren recensies worden heel weinig uitgedeeld, maar Agrupación Señor Serrano kreeg er eentje voor de voorstelling ‘A House in Asia’, die in 2016 te zien was in Groningen. Het Spaanse gezelschap is een graaggeziene gast op grote internationale festivals en was artist in residence bij de prestigieuze Biënnale in Venetië. Agrupación Señor Serrano vlecht op zeer ingenieuze wijze verhalen door elkaar, daarbij gebruikmakend van maquettes, miniaturen en filmfragmenten. De scènes die ze letterlijk voor je ogen bouwen, worden tegelijkertijd gefilmd en direct op een groot filmscherm geprojecteerd.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,57 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart wanneer u al kaarten heeft.

Kaarten Leeuwarden

Kaarten Leeuwarden

Deze voorstelling is uitverkocht. Er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor Birdie in Leeuwarden Stadsschouwburg De Harmonie op donderdag 14 februari.

Spaans diner

Spaans diner

Voorafgaand aan de voorstelling, om 18:00 uur, serveren wij een Eenakter uit het land van de voorstelling in het theatercafé. U kunt kiezen uit de volgende twee opties:

 • Ovenschotel met kip, chorizo en tomaten / geroosterde broccoli met rode ui en gele winterpeen / Pilafrijst
 • Vegetarisch: Paprika uit de oven met kikkererwten, abrikozen en gerookte amandelen / geroosterde broccoli met rode ui en gele winterpeen / Pilafrijst

Kaarten à € 16,00 p.p. (incl. een drankje) kunt u hier bestellen.

Deze voorstelling is onderdeel van Internationale Selectie

Indrukwekkend verhaal over immigratie

Uitgangspunt voor de voorstelling is een iconische foto van een Spaanse fotograaf, die op de grens van Spanje en Marokko een golfbaan fotografeerde. Met op de achtergrond een hoog hek waarop immigranten zitten, die over het hek willen klimmen om Spanje te bereiken. De foto is nagebouwd als maquette en met dit schaalmodel en videoprojecties wordt er een ingenieuze voorstelling opgebouwd, waarin de puzzelstukken langzaam in elkaar vallen.

‘The Birds’ van Hitchcock

In ‘Birdie’ zien we ook regelmatig scènes uit de film ‘The Birds’ van Hitchcock, een bijzondere toevoeging aan het project. Want de vogels uit deze thriller (die mensen belagen), worden door Agrupación Señor Serrano gebruikt als een treffend symbool voor de immigratiestromen van deze tijd.

Theaterprogrammeur Henk Kuiper

“Vijfsterrenrecensies worden heel weinig uitgedeeld, maar het Spaanse gezelschap Agrupación Señor Serrano kreeg er eentje voor ‘A House in Asia’, dat in het voorjaar van 2016 in Groningen was te zien. We hebben het dan ook over een bijzondere groep, die een graag geziene gast is op grote internationale festivals en al eens artist in residence was bij de prestigieuze Biënnale in Venetië. Agrupación Señor Serrano vlecht op zeer ingenieuze wijze verhalen door elkaar, daarbij gebruikmakend van maquettes, miniaturen en filmfragmenten. De scènes die ze letterlijk voor je ogen bouwen, worden tegelijkertijd gefilmd en direct op een groot filmscherm geprojecteerd. Het resultaat: een indringende mix van theater en film die nog lang in je hoofd nazindert.”

Spaans gesproken met Nederlandse en Engelse boventiteling

Ga voor meer informatie naar: www.srserrano.com

“A House in Asia is niet alleen een zeer onderhoudende en inventieve voorstelling, maar ook een verontrustende doordenker.”

★★★★★ Dagblad van het Noorden over ‘A House in Asia’

“Origineel en imitatie lopen steeds ingenieuzer door elkaar. Zo terloops als de mannen hun speeltjes hergroeperen, zo alert moet je ze volgen. Dit beeldend objectentheater geeft laag na laag nieuwe inzichten prijs”

★★★★ de Volkskrant over ‘A House in Asia’

Ingenious performance about migration flow

Agrupación Señor Serrano visited the Netherlands a few years ago with ‘A House in Asia’. “Original and imitation are interweaved more and more ingeniously,” said newspaper de Volkskrant****. This time the group from Barcelona presents Birdie, which contains sharp criticism towards today’s society. Its starting point is the iconic José Palazon picture shot in Melilla, the Spanish enclave in Morocco. In the foreground two people are playing golf, whereas immigrants try to reach Spain climbing the high fence behind them. Using a scale-model of this photograph and video projections, Agrupación Señor Serrano builds an ingenious show in which the pieces of the puzzle gradually come together.

Spanish with English and Dutch subtitles