257ers

257ers

+ support: Cazz Major

257ers

+ support: Cazz Major

  • Vrijdag 7 oktober 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 7 oktober 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wegens onvoorziene logistieke omstandigheden wordt het concert van 257ers verplaatst naar Simplon, Boterdiep 69.
Datum, aanvangstijd en reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen.

257ers is een Duits hip-hop duo dat tot voor kort in Nederland onbekend was, totdat zij met ‘Holland’ een Duitstalige lofzang over ons kikkerlandje schreven en daarmee waarschijnlijk dé zomerhit van 2016 op hun naam zetten! In anderhalve week kreeg het nummer op Youtube al meer dan 1 miljoen views.

De 257ers bestaat uit rappers Shneezin en Mike die de bandnaam gebaseerd hebben op de postcode van hun woonplaats: de wijk Kupferdreh in Essen met postcode 45257.

Het tweetal is in 1997 begonnen als graffiti duo, die later als Mike en Shneezin verder gingen met het maken van muziek en het uitgeven van mixtapes en liedjes. Dat was slechts het begin! Tot nu toe speelden de 257ers meer dan 600 headlineshows en op festivals in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het laatste album ‘Boomshakkalakka’ uit 2014 stond lange tijd op nummer 1 in de Duitse hitlijsten.

Het Nederlandse TopNotch-label, bekend van o.a. Typhoon, The Opposites en De Jeugd Van Tegenwoordig, brengt deze zomer het album ‘Mikrokosmos’ uit waarmee 257ers ook in Nederland proberen te scoren.

website 257ers

Voorprogramma: Cazz Major

Maak kennis met de ‘Fresh Prince’ van Hoogkerk, oftewel Cazz Major. Na een propvol 2015 is nu tijd voor zijn solo werk. Cazz scoorde vorig jaar een miljoen plays met zijn bijdrage op ‘De Hele Nacht Door’ met o.a. StukTV, leverde een dijk van een clubhit (‘Partjes’) met DJ collectief Puinhoop Kollektiv en had meer dan 150 gastoptredens in de liveshows van collega Kraantje Pappie. Met een berg nieuwe tracks op de plank en producers als Ramiks en Bananaz achter hem, heeft de brutale doch enorm gevatte Cazz Major alles op scherp staan om furore te maken in 2016.

website Cazz Major

“Denk je met Justin Timberlake’s Can’t stop the feeling net dé zomerhit te hebben gevonden, komt een volstrekt onbekende Duitse rapgroep met een unieke, eigentijdse lofzang op, jawel, Nederland!”

Lees hier het volledige artikel

Artikel De Telegraaf (Bart Wijlaars)

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

257ers is a German hip-hop duo signed to the music label Selfmade Records / Universal Music. The group consists of the two rappers Shneezin and Mike and is named after the zipcode of their hometown Essen Kupferdreh (Germany).
Originally the duo formed in 1997 as a graffiti crew, later on Mike and Shneezin started making music and releasing mixtapes and songs. That was just the beginning.
Up until now the guys have played over 600 headlineshows and festivals accross Germany, Austria & Switzerland. Their last album “Boomshakkalakka” was number 1 in the German charts. Their new album is called „Mikrokosmos“ and will be released on July 1st.