Tweede lichting namen voor Rockit Festival!

Tweede lichting namen voor Rockit Festival!

Nieuws

SHABAKA, vaandeldrager van de altijd veranderende, bruisende Londense jazzscene, ken je als saxofonist en bandleider van Sons of Kemet en The Comet Is Coming. Zijn muzikale invloeden strekken zich uit van zijn klassieke klarinetopleiding tot genres uit de Londense underground-scene zoals grime en dub. In zijn nieuwste project heeft SHABAKA zich toegewijd aan een nieuw instrument: de fluit, met name de Oost-Aziatische Shakuhachi.

De achtkoppige Afrobeat band Kokoroko tovert Rockit voor de tweede keer om in een bruisend feest waarbij stilstaan onmogelijk is. Met hun lyrische gitaren, harmonische blaasinstrumenten en robuuste ritmesectie, levert Kokoroko muziek die je verwarmt in de winter en koelte brengt in de zomer.

MonoNeon is de kleurrijke afstammeling van Prince, Funkadelic, de Bristol trip-hop scene, componist John Cage en vele anderen. Hij was de laatste bassist van Prince en heeft ook samengewerkt met George Clinton, Nas en Mavis Staples. Als Grammy-winnende muzikant creëert MonoNeon funkadelic-geïnspireerde tracks vol met samples, atonale geluiden en polyfone vervormde vocalen die lijken op te borrelen van onder water.

The Messthetics is een instrumentaal trio, voor twee-derde bestaande uit leden van de invloedrijke punkband Fugazi. Toen de groep tijdens een gig voor hun up-tempo riff-workout Serpent Tongue vergezeld werd door de gerenommeerde jazzsaxofonist James Brandon Lewis, spatten de vonken er vanaf. Dit smaakte naar meer.

Aja Monet is een Grammy-genomineerde surrealistische bluesdichter uit Brooklyn die haar bevrijdende slam poetry voordraagt met een intense en bevlogen energie. Deze energie wordt versterkt door de virtuoze jazzmuzikanten die haar omringen, waardoor elk optreden een meeslepend geheel wordt. In haar performances wordt ze regelmatig bijgestaan door iconische muzikanten, waaronder Nate Smith en Christian Scott.

ganavya is een veelgeprezen vocalist, erkend om haar holistische benadering van muziek en kunst. Door NPR en de Wall Street Journal wordt ze gezien als één van de meest betoverende en meeslepende vocalisten van deze tijd. Naast talrijke samenwerkingen met onder andere Shabaka Hutchings en Quincy Jones, heeft ze ook belangrijke bijdragen geleverd aan projecten zoals het Grammy-winnende album Songwrights Apothecary Lab van esperanza spalding en de opera Iphigenia van Wayne Shorter.

 

NIJI’s pianotalent werd al op jonge leeftijd erkend toen hij de prestigieuze Rising Star Award won, een teken van wat nog zou komen. Tegenwoordig pendelt NIJI tussen het Verenigd Koninkrijk en New York, waar hij als vaste organist in Madison Square Garden speelt en tourt met artiesten als Harry Styles, Stormzy en Michelle Williams. Daarnaast werkt hij samen met grote namen als Gregory Porter, Moses Boyd, BenjiFlow en Beverly Knight.

NIJI