Wereldklasse theater en klassiek

Wereldklasse theater en klassiek

Nieuws

SPOT Groningen presenteert met trots de nieuwe wereldklasse theater en klassiek, een selectie van internationaal befaamde artiesten en topstukken. De kaartverkoop is gestart!

Theater van wereldklasse

Een greep uit het aanbod van befaamde theatermakers en theaterhits: de acht acrobaten van Gravity & Other Myths combineren adembenemende acrobatie met inhoud en humor in Ten Thousand Hours. Het internationaal gevierde Ultima Vez laat in What Remains een dansant spel tussen oud en jong zien dat gelijkenissen en verschillen blootlegt. En Internationaal Theater Amsterdam speelt Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad, een familiedrama tegen de achtergrond van het Palestijns-Israëlische conflict.

Klassieke muziek van wereldklasse

Ook komen er enkele wereldsterren uit de klassieke muziek naar Groningen: Vilde Frang is een van de meest getalenteerde violisten van haar generatie. Met Arcangelo duikt ze in de bloeitijd van de barok. De excellente Britse gezelschappen Tenebrae & Academy of Ancient Music zorgen voor een uitvoering op het hoogste niveau van Händels meesterwerk Messiah. En de musici van Noord Nederlands Orkest spelen het onweerstaanbaar optimistische Swing Symphony van de wereldberoemde Amerikaanse trompettist en componist Wynton Marsalis.

Bekijk alle voorstellingen en concerten van wereldklasse op de website van SPOT Groningen.