Start kaartverkoop wereldklasse

Start kaartverkoop wereldklasse

Nieuws

Wij presenteren met trots onze nieuwe wereldklasse theater en klassiek, een selectie van internationaal befaamde artiesten en topstukken. De kaartverkoop start vrijdag 28 april: vanaf 12:00 uur kunnen members kaarten kopen – nadat ze zijn ingelogd- en om 13:00 uur iedereen.

Theater van wereldklasse

Een greep uit de opzienbarende voorstellingen van wereldklasse: Het Zweedse trio Sirqus Alfon gooit electropop, clowning, chaos en comedy in de blender in Play 3.0. Diptych van Het Brusselse Peeping Tom is een voorstelling waarin dans, illusionisme en humor samenvloeien tot een fascinerend, surrealistisch geheel. En regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis schreven voor NTGent The Interrogation, een zeer persoonlijke toneeltekst over twijfelen en falen. “Milo Raus simpelste, intiemste én beste voorstelling van de laatste jaren” (De Morgen★★★★)

Klassieke muziek van wereldklasse

Ook komen er enkele wereldsterren uit de klassieke muziek naar Groningen: publiekslievelingen Lucas en Arthur Jussen spelen Rachmaninov, Debussy, Schumann en Mozart. Dirigent en pianist Sir András Schiff brengt met Staatskapelle Dresden een programma met louter hoogtepunten uit de klassieke muziek. Music for the millions in de best denkbare uitvoering. En de musici van Noord Nederlands Orkest zorgen samen met stervioliste Alena Baeva voor een avond van wereldklasse. Zo hoor je onder andere Mendelssohns geliefde Vioolconcert en de harmonisch uitdagende Valses nobles et sentimentales van Ravel.