Tiendaags stadsprogramma MENA is here komt eraan!

Tiendaags stadsprogramma MENA is here komt eraan!

Nieuws

Vanaf komende donderdag vormt Groningen het decor voor het tiendaagse stadsprogramma MENA is here, waarin de kunst en cultuur uit de MENA regio, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, centraal staat. Op het programma staan meer dan 40 activiteiten, van theater, muziek, film, verhalen en talks tot literatuur en eten.

Programma MENA is here

In tien dagen tijd zijn er meer dan 40 voorstellingen, concerten, films of andere activiteiten te zien in o.a. de Oosterpoort, de Stadsschouwburg, de Machinefabriek en het Forum. Bijzonder is dat het is gelukt om La Colline – théâtre national, het gezelschap van de wereldberoemde Libanese schrijver en theatermaker Wajdi Mouawad, naar Nederland te halen. Zijn gelauwerde voorstelling Soeurs (Zussen) is op maandag 15 mei te zien in de Stadsschouwburg Groningen. Het Noord Nederlands Orkest opent het stadsprogramma met een uniek concert. Mohamedou Ould Slahi (schrijver in residence bij NITE) geeft de aftrap voor het openingsconcert.

NITE neemt het publiek in Yara’s Wedding mee in hoe onze opvattingen over ‘het Oosten’ en ‘het Westen’ onze blik op de wereld bepalen. Forum Groningen organiseert een uitgebreid filmprogramma en een literair programma met o.a. Kader Abdolah. In De Oosterpoort is er veel ruimte voor muziek en worden er speciaal voor MENA is here het muziekfestival Colors of Mena en het electronische festival Tablatronics georganiseerd. De Wijk De Wereld organiseert samen met Babaddaar Let’s go dabke, met voorafgaand dabke workshops in de wijken. Ook is er een uitgebreid foodprogramma, met o.a. een exclusieve foodmarkt op de Nieuwe Markt. Maar er is veel meer, bekijk het volledige programma op www.menaishere.nl.

Ambassadeurs

Nothing about us without us. Bij de organisatie en invulling van MENA is here is een groep ambassadeurs betrokken (deels vanuit Babaddaar). Zij wonen in Groningen en omgeving en hebben roots in landen uit de MENA-regio. Ze zijn inspiratiebronnen, kritische meedenkers, klankborden en bewakers van identiteiten. De ambassadeurs van MENA is here worden bovendien het gezicht van het stadsprogramma en delen in aanloop naar hun favorieten, voorkeuren en fascinaties uit de programmering.