Professionaldag Nederlands Theater Festival i.s.m. SPOT & partners

Professionaldag Nederlands Theater Festival i.s.m. SPOT & partners

Nieuws

Op vrijdag 12 mei 2023 organiseren het Nederlands Theater Festival en SPOT Groningen een focusdag voor professionals in de podiumkunsten, met als doel elkaar inspireren en meer aandacht voor de culturele rijkdom en ecosystemen in de verschillende regio’s.

Focusdag Groningen
Overal waar je staat is het middelpunt van de wereld. Of juist niet. Het ligt aan het perspectief dat je hanteert. De focusdag Groningen gaat over het verrijken van je perspectief. Dat doen we o.a. vanuit de Machinefabriek, De Stadsschouwburg, De Oosterpoort, De Wijk de Wereld, Club Guy & Roni, het Grand Theatre en met makers, denkers en artiesten. Tijdens de eerste editie van MENA is here (https://menaishere.nl). Een stadsprogramma dat draait om perspectieven. Groningen heeft een regionaal ecosysteem met een internationale spin-off. Met mogelijkheden en onmogelijkheden. Moeilijkheden als het gaat om doorstroom van talent. Of de wurggreep van systemen die niet ‘voor ons’ gemaakt lijken. Mogelijkheden als het gaat om samenwerkingen en uitwisselingen juist omdat het Groninger ecosysteem overzichtelijk is. Omdat er ‘Niets boven Groningen’ gaat.

Programma
10.00 Inloop en mogelijkheid afspraken te maken voorafgaand aan programma
11.00 Opening Nynke Stellingsma (directeur SPOT Groningen), Tobias Kokkelmans (directeur NTF) en Guy Weizman (artistiek directeur NNT) + warming up
> Presentatie Crosswise SPOT Groningen door studenten en programma manager Ronald Lowijs: concept ‘Academisch Podium’ met in-house opleidingen en gang naar Nieuwe Poort (opvolger van de Oosterpoort met meer ruimte voor programma, opleiding en innovatie)
> ‘Komt een perspectief bij de dokter’ deel 1. Gesprek over mogelijkheden, onmogelijkheden en de blik van en op Groningen. Met onder andere Guy Weizman (NITE/Club Guy&Roni), Mohamed Yusuf Boss (choreograaf/danser), Gregory Caers (Jonge Harten), Karin Noeken (De Wijk De Wereld), Judith Blankenberg (programmeur Grand Theatre)

13.15 Lunch in de Machinefabriek
14.00 ‘Komt een perspectief bij de dokter’ deel 2.
15.00 Mee met artistiek directeur van De Wijk De Wereld Karin Noeken
16.15 Round Up met Nynke Stellingsma en Tobias Kokkelmans
17.30 optioneel: diner in de Mix en voorstelling uit het MENA IS HIER programma:
20.15 optioneel: Sidi Larbi met NOMAD, Stadsschouwburg Groningen
20.30 optioneel: Anouar Brahem Quartet, De Oosterpoort Groningen

Locatie:
Machinefabriek
Bloemstraat 38 in Groningen

Reserveren:
Dagprogramma inclusief koffie, thee, lunch en afsluitende borrel
Kaarten voor Sidi Larbi in de Stadsschouwburg
Kaarten voor Anouar Brahem Quartet in De Oosterpoort
Reserveren voor restaurant The Mix in De Oosterpoort