Food-lab event SPOT & onderwijsveld

Food-lab event SPOT & onderwijsveld

Nieuws

LeerWerk is het opleidings- en innovatiecentrum van SPOT Groningen en het Noordelijke onderwijsveld (Alfa College, Noorderpoort, NHL Stenden Hogeschool, Hanzehogeschool), waarmee ontwikkeling in de culturele sector in gang wordt gezet. Het biedt young professionals de kans om zich te bekwamen en te specialiseren en brengt ontwikkeling in de loopbaan van medewerkers en op vraagstukken uit de culturele sector. Samen leren en innoveren. Afgelopen vrijdag 4 juni vond het derde evenement van het onderwijsveld en SPOT plaats, waarin studenten van NHL Stenden en het Noorderpoort gezamenlijk een food-lab organiseerden. 

Afgelopen week zijn studenten van de opleiding Hogere Hotelschool van NHL Stenden Hogeschool en Horeca & Bakkerij van het Noorderpoort gezamenlijk met elkaar aan de slag gegaan om een food-lab te organiseren. De studenten van de opleiding Hogere Hotelschool hebben de afgelopen maanden meegedacht en gewerkt aan de nieuwe menukaart voor het nieuwe, nog te openen restaurant in De Oosterpoort.

Gezamenlijk met de horeca professionals van SPOT Groningen hebben zij gewerkt om voor de doelgroepen van het nieuwe restaurant recepten te bedenken voor de menukaart. Op 4 juni kwam alles samen in De Oosterpoort. De studenten van NHL Stenden stuurden de studenten van het Noorderpoort aan om te koken en het eten te serveren. De doelgroepen konden alle gerechten proeven en er was ruimte om te praten over de samenwerking met elkaar en met de horeca professionals. Een leuke, leerzame en lekkere dag om op terug te kijken!

Fotografie: Ronald Lowijs