Een kijkje achter de schermen met de studenten Uniformberoepen

Een kijkje achter de schermen met de studenten Uniformberoepen

Nieuws

Onder de vlag van CrossWise leren studenten Uniformberoepen bij SPOT van professionals en docenten in de praktijk. Deze toekomstige beveiligers en handhavers doen ervaring op tijdens concerten en voorstellingen, waarbij ze de op school geleerde theorie daadwerkelijk toepassen. Een mooie leerlijn waar Alfa-college en SPOT trots op zijn. Onze collega Dirk van der Wolk, instructeur bij Alfa-college en medewerker horeca bij SPOT Groningen, is niet alleen verantwoordelijk voor de begeleiding op de werkvloer, maar heeft ook een hand in het lesprogramma bij SPOT.

In de video zie je hoe een avond bij SPOT eruitziet voor de studenten. De tweedejaarsstudenten Uniformberoepen hebben een coördinerende rol en zitten bij de veiligheidsbriefing. Daar halen zij informatie op om de belangrijkste punten door te geven bij de briefing aan de studenten die zij samen met Dirk begeleiden. Vervolgens zie je dat de studenten onder andere leren overzicht te houden over grote groepen mensen, de veiligheid in de gaten te houden, samen te werken met collega’s, te communiceren via portofoons, kaartcontrole uit te voeren en gastvrijheid te tonen. Dit gebeurt op wisselende posten waar regelmatig wordt doorgedraaid, maar de studenten krijgen ook aparte opdrachten om van te leren.

Studenten vinden de lessen op locatie bij SPOT niet alleen leuk, maar ook een goede aanvulling op het lesprogramma van school. Het geleerde kan op een veilige manier in de praktijk worden gebracht!

Video: Jan Jaap Breukelman (Alfa-college)