De kaartverkoop van wereldklasse is gestart

De kaartverkoop van wereldklasse is gestart

Nieuws

Wij presenteren met trots onze nieuwe wereldklasse theater en klassiek, een selectie van internationaal befaamde artiesten en topstukken. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Theater en circus van wereldklasse

Een greep uit de opzienbarende voorstellingen van wereldklasse: Het wereldwijd bejubelde Australische circusgezelschap Circa brengt Stravinsky’s baanbrekende Le Sacre du Printemps naar het podium. Steracteur Bruno Vanden Broecke maakte al verschillende malen een verpletterende indruk met zijn monologen Missie en Para. Komend seizoen brengt hij met Valentijn Dhaenens een bizarre en poëtische voorstelling over Jonathan, een palliatieve zorgrobot. Internationaal Theater Amsterdam brengt onder de regie van Eline Arbo de roman De uren van Michael Cunningham naar het toneel. Het is een ongelooflijk mooi verhaal dat een dag uit het leven van drie vrouwen beschrijft, op drie verschillende momenten in de twintigste eeuw, die worstelen met de vraag hoe je jezelf kunt zijn in een wereld die knelt als een keurslijf.

Klassieke muziek van wereldklasse

Ook komen er enkele wereldsterren uit de klassieke muziek naar Groningen: Het wereldberoemde Choir of King’s College zorgt voor een belevenis die geen enkele koorliefheber wil missen. Het Noord Nederlands Orkest speelt twee van de meest geliefde klassieke stukken op één avond. Topviolist Nemanja Radulovic speelt Beethovens legendarische Vioolconcert. Tsjaikovski’s Vijfde is Russische melancholie ten top, muziek vol weemoed, het dreigende noodlot en onstuimige volksdansen. Stervioliste Janine Jansen soleert bij Camerata Salzburg in een programma dat geheel aan Mozart is gewijd. Zo hoor je drie vroege werken, waaronder zijn allereerste symfonie het Concert voor 2 violen en orkest.

Bekijk alle concerten en voorstellingen van wereldklasse op onze website.