Column: Ik vreet alles

Column: Ik vreet alles

Blog

Door Sylvia Brouwer, theatermarketeer SPOT Groningen

Volgens mijn spam ben ik een man. Op leeftijd, vermoed ik. Ik hou van voetbal en ik rij graag auto. Mijn imaginaire bolide is dringend toe aan een autoverzekering. Ik moet hoognodig aan de trapliftjes en gehoorapparaten. Het advies is Viagra en soms moet ik onderdelen aan mezelf vergroten waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Golfschoenen ontbreken in mijn garderobe. Blijkbaar laat ik sporen na op het internet die een dergelijk beeld van mij opleveren.

Alhoewel ik een hekel heb aan dit soort spam, moet ik er ook altijd weer om lachen. Ik weet eigenlijk niet precies wat dit over mij zegt. Ben ik niet in een hokje te stoppen? Of juist wel, maar zit ik in een verkeerd hokje? Of is het hokje goed, maar klopt mijn beeld van mijn leven niet helemaal met de werkelijkheid?

Ik vrees dat mijn spamprofiel er de afgelopen tijd niet duidelijker op is geworden. Ik ging de gangen na van mensen met de meest vreemde complottheorieën. Ik heb mij urenlang vermaakt met kijken naar wielrennen. Ik luisterde muziek van de Snollebollekes omdat ik de man erachter zo sympathiek vond bij De slimste mens. Ik weet nu alles over knikkerbanen, het ontstoppen van mijn toilet en het personificeren van gymschoenen.

Ook de rest van het jaar zal ik de spammakers alleen nog maar meer zand in de ogen strooien. Ik heb inmiddels zo’n zin om naar voorstellingen en concerten te gaan, dat het me niet eens meer uitmaakt naar wie of wat. Ik vreet alles. Alsof je bij enorme trek het eerste het beste naar binnen schranst wat je tegenkomt. Ook al lust je geen augurken, je schuift zo de hele pot naar binnen. Gewoon weer de sfeer proeven van een theater of concertzaal, is al genoeg. De geur van verschraald bier en okselzweet klinken opeens erg aantrekkelijk. Dus kijk er niet van op als je me tegenkomt bij zowel het Orkest van de Achttiende Eeuw, Kraantje Pappie als TakeRoot. Om maar wat zijstraten te noemen.

Ik kan niet wachten in welk hokje ik het komende jaar wordt gepropt. Die van dolgedraaide cultuurvreter met verstoppingsproblemen of allesverslindende bierdrinker met deo-tekort? Kom maar op met dat vaccin en die concerten. Ik ben er helemaal klaar voor.