Actie Bloem

Actie Bloem

Nieuws

Culturele sector steekt Groninger middenstand, horeca én zichzelf hart onder de riem
Op woensdag 19 januari 2022 delen medewerkers uit de Groninger cultuursector in de binnenstad bloemen uit aan winkeliers, horeca en culturele instellingen. De actie is bedoeld als felicitatie voor iedereen die de deuren weer mag openen én als hart onder de riem voor iedereen die – hopelijk – nog maar heel even vol hoeft te houden.

Een vleugje hoop met bloemen
De deelnemende culturele instellingen en artiesten kiezen met de bloemenactie voor een positief geluid van hoop, steun en solidariteit. Natuurlijk staat de sector zelf ook te trappelen om weer open te gaan en om publiek en artiesten welkom te heten. Uit de verschillende fieldlab onderzoeken én eerdere openstellingen is gebleken dat cultuurbezoek veilig plaats kan vinden. Ook is er grote hoop op een integraal beleid waarop goed te koersen valt.

Diverse culturele instellingen woensdag open
Diverse noordelijke culturele instellingen openen op woensdag de deuren voor het publiek. Zij hadden ofwel programma staan of konden op korte termijn nieuw programma realiseren. De culturele sector roept bezoekers op om deze programma’s zoveel mogelijk te bezoeken en kijkt uit naar het moment waarop de gehele samenleving weer open kan.

Deelnemers
Actie bloem start op woensdag 19 januari om 10.00 uur op het plein van de Stadsschouwburg. Aan de actie nemen o.a. deel: Club Guy & Roni, Bert Visscher, De Steeg, De Wijk De Wereld, EM2, ESNS, Forum, Grand Theatre, Groninger Museum, Het Houten Huis, Jonge Harten, Karin Noeken, Marcel Hensema, MartiniPlaza, Mohamed Yusuf Boss, NNO, NNT, Noordpool Orkest, De Noorderlingen, Pop Groningen, Rosa da Silva, Simplon, SPOT Groningen, USVA, Vera, Vrijdag.

#actiebloem

Foto’s: Ronald Lowijs
Ontwerp in vlaggenmast: Michel Velt